Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Ogün Samast gibi gürbüz bir genç, Hrant denen herifi vurdu da kötü mü yaptı?" diye yazmıştı...

Samsun’da Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin suç duyurusu sonuçlandı. Ayrı ayrı yapılan suç duyurularını birleştiren mahkeme, Hrant Dink’in katil...

Samsun’da Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin suç duyurusu sonuçlandı. Ayrı ayrı yapılan suç duyurularını birleştiren mahkeme, Hrant Dink’in katilini öven “yazar” hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten 1 yıl 11 ay hapis cezası verdi 

Samsun’da yayınlanan Statüko adlı yerel dergideki köşesinde "Ogün Samast gibi gürbüz bir genç, Hrant denen herifi vurdu da kötü mü yaptı?" diye yazan derginin Genel Yayın Koordinatörü hakkında Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin ayrı ayrı yaptıkları suç duyurusu mahkeme tarafından birleştirilerek sonuçlandı. Suç duyurusu sonrası Hrant’ın katilini öven Okan Baş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”ten 1 yıl 11 ay hapis verildi. 

Baş, Statüko dergisinin Ocak-Şubat 2012 sayısında, “Beyler ülkücüler size neyledi?” başlıklı bir yazı yazmış, Hrant Dink’in katili Samast’ı överek, “Malum en son Ogün Samast gibi gürbüz bir genç, işi ’Türk’ün kanı pistir’ demeye getiren Hrant denen herifi vurduğu için ağır bir cezayla karşı karşıya kaldı. Kötü mü yaptı yani?” demişti. Ardından Samsun’daki emek ve demokrasi güçleri bir eylem yapmış ve Samsun Halkevi, yönetim kurulu kararıyla Baş hakkında savcılığa başvurmuştu. 

Samsun Halkevi Başkanı Ferhat Kaya, ÖDP Samsun İl Sekreteri Murat Kaya ve TKP Samsun İl Başkanı Cemil Gülyaz, Statüko adlı derginin Ocak-Şubat 2012 11 nolu sayısında derginin koordinatörü olan Okan Baş adlı şahsın "Beyler ülkücüler size neyledi" başlıklı yazısında Hrant Dink'in öldürülmesini meşru olarak gösterdiğini, bu cinayeti işleyenlerin doğru yaptığını savunarak ülke üzerinde kini yaydığını, suçu-suçluyu övdüğünü, halkı kışkıttığını belirterek ayrı ayrı suç duyurusunda bulunmuştu. 

Oya Ersoy: Faşizme karşı mücadelemiz sürecek 
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Halkevleri’nin her koşulda faşizme ve ırkçılığa karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirtti. 

Ersoy’un açıklaması: 

“Hrant Dink’in bir faşist saldırıda vurularak öldürülmesinin ardından ırkçıların saldırıları devam etti. Hrant Dink, nasıl kalleşçe bir saldırıyla arkadan vurulduysa aynı ‘arkadan’ saldırma kalleşliği başka ırkçılar tarafından sürdürüldü. Bu tip saldırılardan bir tane de Samsun’da yaşanmış ve Halkevleri Samsun Şubesi dava açmıştı. Bu dava sonucunda Samsun’da yayınlanan ‘Statüko’ adlı derginin yazarı ve sahibi ceza aldı. 

“Hrant’ın öldürülmesinin ardından birçok protesto ve anma etkinliği düzenleyen veya ortak etkinliklere katılan Halkevleri özellikle katilin memleketi Trabzon’da da bir kampanya yürütmüş, faşistlerin saldırılarına rağmen Trabzon Meydanı’nda dört gün boyunca ‘kardeşlik’ stand açarak sindirme operasyonlarını Trabzon’dan boşa çıkartmayı amaçlamıştı. 

“Hrant’a dönük linç saldırılarının perde arkası, AKP’nin bağlantıları ogünden bugüne ortaya çıkmaya devam ediyor. Hrant’ı “Türklüğe hakaret” suçundan mahkum ettiği için Türkiye halkının vicdanında mahkum olanlar bugün kamu denetçisi olarak ödüllendiriliyor, beraatini isteyenler ise sürgüne gönderiliyor. 

“Faşizm ve ırkçılık hangi kılıkla kamufle edilmeye çalışılırsa çalışılsın Halkevleri, faşizme karşı uzun mücadele sürecinden kazandığı deneyimle, gerçek yüzünü açığa çıkarmaya devam edecek; toplumun aldatılmasına izin vermeyecektir. AKP’nin ne göstermelik yargılamalarına ne demagojik demoktatikleşme adımlarına, ne açılımlarına yetmez ama evet diyecek; gerçek demokrasi, kardeşlik, bağımsızlık ve eşitlik mücadelesini halkın öz gücüne güvenerek sürdürecektir.” 

Samsun Halkevi'nin yaptığı suç duyurusu: 

Suç duyurusunun ardından verilen karar:
 






Sendika.Org

SON YAZIDAN