Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AKP'nin cihatçılarından Alevi katliamı

Suriye'de Hama'nın güneyindeki Akreb beldesinde 11 Aralık Salı akşamı Alevileri hedef alan saldırılarda ölü ve yaralı sayısının 2...

Suriye'de Hama'nın güneyindeki Akreb beldesinde 11 Aralık Salı akşamı Alevileri hedef alan saldırılarda ölü ve yaralı sayısının 200'ü bulabileceği bildirildi. Uluslararası ajanslar ve Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar saldırının cihatçı gruplar tarafından düzenlendiği üzerinde dururken Anadolu Ajansı'nın "Esad'ın askerleri Nusayrileri vurdu" şeklinde haber yapması dikkat çekti 

AKP destekli cihatçı grupların mezhepçi saldırıları sürerken, Suriye'den büyük bir katliam haberi geldi. Hama'nın güneyindeki Akreb beldesinde Alevileri hedef alan patlamada ölü ve yaralı sayısının 125'i geçtiği bildirildi. 

Fransız haber ajansının haberine göre şiddetli patlamaların meydana geldiği çoğunluğu Alevilerin oluşturduğu Akreb beldesinde ölü ve yaralı sayısı 125'i geçti. 

Reuters, ölü ve yaralı sayısının 200 olduğunu duyururken Akreb'teki Ekrad İbrahim mahallesinde meydana gelen patlamanın etkisiyle bazı evlerin yerle bir olduğu bildirildi 

Tayyip'in "öz evlatları" 
Tayyip Erdoğan'ın "Suriye'nin öz evlatları" dediği ve AKP iktidarı tarafından Türkiye'de himaye edilen Nusra Cephesi gibi cihatçı gruplar mezhepçi saldırıları tırmandırıyordu. 

Nusra Cephesi, Antakya kent merkezini de üs olarak kullanıyor. Grubun liderleri daha önce uluslararası basına pek çok kez Antakya'dan röportaj vermiş, Sendika.Org Ağustos ayında gruba ait bir evi görüntülemiş ve bazı cihatçıların Suriye ve Türkiye'de çekilmiş resimlerini yayımlamıştı. 

ABD ve İngiliz basınına göre ABD, muhaliflerin yeni çatı örgütüne girmesini engellediği Nusra Cephesi'ni Esad'a karşı desteklemekten geri durmuyor. Gruba Türkiye üzerinden silah akışının hızlandırıldığı iddia ediliyor. 

Muhalifler ve Katar saldırıyı örtülü olarak üstlendi 
Suriye İnsan Hakları Örgütü Mirsad Müdürü Rami Abdurrahman, Akreb'teki saldırıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Saldırının arkasında muhalif savaşçıların durduğunu henüz tespit etmek mümkün olmadı. Fakat eğer muhalifler yapmışsa, bu muhaliflerin şu ana kadarki en sert misilleme saldırısı olmuş olacak" dedi. 

Abdurrahman açıklamasının devamında, Akreb'e çıkan askeri kontrol noktasının geçen hafta Özgür Suriye Ordusu militanları tarafından ele geçirildiğini söyledi. 

Katar'da yayımlanan el-Şark gazetesi de konuyla ilgili haberinde Kasım ayının ilk haftasında Hama'daki bir intihar bombacısının düzenlediği saldırıda 50 Suriye askerinin öldüğünü hatırlattı. 

Sendika.Org, Yakın Doğu Haber, Ajanslar 

SON YAZIDAN