Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Beşar Esad’ı tehdit eden Orhan Pamuk'a yanıt

"Ya istifa et, ya da sonun Saddam ve Kaddafi gibi olur". Bu tehdit dolu sözler Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a söylendi...


"Ya istifa et, ya da sonun Saddam ve Kaddafi gibi olur". Bu tehdit dolu sözler Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a söylendi. Dünyaca ünlü 6 liberal yazar Fransız Libération Gazetesi aracılığıyla Esad'a açık mektup gönderdi. 6 yazardan biri de Türkiye'nin Ermenilere soykırım yaptığına dünya kamuoyunu inandırmaya çalışan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk. Aydınlık Gazetesi yazarı Hayati Asılyazıcı, "21'inci yüzyılın bu yazarları bir yüz karası olarak anılacaktır" dedi.

O'nu pekçok Batılı devlet Nobel ödüllü bir Türk yazar olarak tanıyor. 

Türkiye'nin Ermenilere soykırım yaptığına dünya kamuoyunu inandırmak için pekçok kez sahneye çıktı, kitaplar yazdı, gazetelere kapak oldu. Çabalarının sonunda Nobel ile ödüllendirildi.

Orhan Pamuk, Türk devriminin ardından hedef tahtasına Suriye'yi oturttu. Pamuk, 5 liberal yazarla birlikte Fransız Libération Gazetesi'nden Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a açık mektup gönderdi. 

Orhan Pamuk, İsrailli yazar David Grossman, İtalyan yazar Claudio Magris, Cezayirli yazar Bualem Sansal, Alman yazar Martin Walser ve Fransız siyaset ve toplum bilimcisi Alfred Grosser Beşar Esad'a "İstifa et, yoksa sonun Saddam ve Kaddafi gibi olacak" dedi. 

Sanat eleştirmeni ve Aydınlık yazarı Hayati Asılyazıcı, Pamuk'un da aralarında bulunduğu 6 yazarın açık tehdidine tepki gösterdi.
“6 liberal yazarla birleşerek Beşar Esad'a göndermiş oldukaları mektup, insanlık dışı bir mektuptur. Bir insanı ölümle tehdit etmek, hangi dönemde yapılırsa yapılsın, 31'nci yüzyılın bu yazarları bir yüz karası olarak anılacaktır.”

Asılyazıcı, Pamuk'un Emperyalizmin güdümünde hareket ettiğini söyledi. 
“Emperyalistlerle işbirliği yapmış, Amerikan güdümünde, son derece yanlış çizelgeler üreten, yanlış düşüncelere saplanmış bir fikir zavallısıdır.”

ulusalkanal.com.tr

SON YAZIDAN