EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, silahlı saldırıya uğradı

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, silahlı saldırıya uğradı. Amedspor'un oyuncusu Deniz Naki, Almanya'da silahlı saldırıya uğradı. ...

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, silahlı saldırıya uğradı.
Amedspor'un oyuncusu Deniz Naki, Almanya'da silahlı saldırıya uğradı. Deniz Naki'nin saldırı sonrasında sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi...


Saat 01:15'te Amedspor'un oyuncusu Deniz Naki'ye, Almanya'da Aachen otobanında kimliği belirsiz kişiler saldırdı.

Saldırı sonrası Naki'nin kendisine ulaşanlara durumunun iyi olduğunu söylediği belirtildi. Yaşanan olayın ardından Alman polisi konuyla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

SİYAH RENKLİ BİR OTOMOBİLDEN ATEŞ AÇILDI

Almanya’da silahlı saldırıya uğrayan Amedsporlu Deniz Naki, bu olayın kendisini eleştirel tutumunu engelleyemeyeceğini söyledi.

Reuters’ın haberine göre Alman Die Welt gazetesine konuşan Naki, arkasında bulunan siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını anlattı.

Son haftalarda herhangi bir tehdit almadığını anlatan futbolcu, silahlı saldırının bir Türk ajanı ya da görüşlerine karşı çıkan başka biri tarafından yapıldığını düşündüğünü ifade etti.

“Ölebilirdim, gerçekten çok korktum” diyen Naki, bu saldırının Türk hükümetine yönelik eleştirilerini engellemeyeceğini aktardı.

‘Cinayet teşebbüsü’

Savcı Katja Schlenkermann-Pitts ise yetkililerin olayı bir cinayet teşebbüsü olarak soruşturduğunu söyledi ancak makamının Naki’nin dile getirdiği iddiaları doğrulayamadığı bilgini verdi. Savcılar olayı ‘her yönüyle’ araştırdıklarını bildirdi.

Silahlı saldırıya uğrayan Deniz Naki’nin avukatı: ‘Irkçı’ çetelerden şüpheleniyoruz

DW Türkçe’ye konuşan futbolcunun avukatı Soran Haldi Mızrak, soruşturmanın ‘ırkçı, Türkçü’ çeteler üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

Avukat Mızrak, Naki’nin polise verdiği ifadede, Aachen kenti otobanında seyir halindeyken plakasız, camlarına siyah film çekilmiş bir araçtan kendisine ateş edildiğini aktardığını belirtti.

Mızrak, müvekkilinin sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Türkiye’de yargılandığı dava sonrasında, hedef haline getirildiğini ve Türkiye’deki ‘ultra milliyetçi, ırkçı ve Türkçü’ çevrelerden sosyal medya üzerinden tepkiler aldığını hatırlattı.

Mızrak, Naki’nin ifadesinde aynı zamanda kısa süre önce HDP Milletvekili Garo Paylan’ın öne sürdüğü Avrupa’daki Türkiye kökenlilere yönelik bir suikast listesi olduğu iddiasını da polise anlattığını belirtti.

Ancak Naki’nin kendisine yönelik silahlı saldırıda birebir suikast iddiasıyla bağlantı görmediğini belirten Avukat Mızrak, “Doğrudan o olayla ilintili olduğunu düşünmüyor ama irtibatlı olabileceğini düşünüyor kendisi” dedi.


DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

TFF 2. lig kırmızı grupta oynanan Mersin İdmanyurdu- Amed Sportif karşılaşmasında sahaya giren bir taraftar, serbest vuruş hazırlığı yapan konuk takım futbolcusu Deniz Naki'ye saldırmıştı. Naki'nin üzerine atlayıp yumruk atan Mersin taraftarı gözaltına alınmıştı

Olay şöyle gelişti. Mersin İdmanyurdu ile Amed Sportif, bugün saat 20.00'de Mersin Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 26'ıncı dakikasında konuk takım, ceza sahasına yakın bir noktadan serbest vuruş kazandı.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVİ MÜDAHALE ETTİ

Topun başına geçen Deniz Naki, bu sırada sahaya giren bir Mersin İdmanyurdu taraftarının saldırısına uğradı. Naki'nin üzerine atlayıp yumruk atan taraftara, önce sahadaki futbolcular, ardından özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Özel güvenlik tarafından etkisiz hale getirilen taraftar, polise teslim edildi. Deniz Naki yara almazken, 5 dakikalık aranın ardından maç kaldığı yerden devam etti.

DENİZ NAKİ KİMDİR?

1989 yılında Almanya Düren'de dünyaya gelen futbolcu Deniz Naki futbol hayatına doğduğu yerin takımı FC Düren altyapısında başlamıştır.

Daha sonra Bayer Leverkusen altyapısına geçmiş ardından 2. Lig ekiplerinden Rot Weiss Ahlen takımına kiralık olarak gitti. Sonrasında sırasıyla FC St. Pauli, SC Paderborn, Gençlerbirliği gibi kulüplerde oynadı ve son olarak TFF 2. Lig ekiplerinden Amedspor’a gitti. Naki, şu an kariyerine Amedspor’da devam etmektedir.



Amedspor'lu  Deniz Naki'ye bu gece Almanya'da silahlı saldırı gerçekleştirildiği iddiası var. Naki'nin yara almadığı bilgisi var.

Business News