HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İran’da bir binanın çökmesi sonucu ölü sayısı 29’a yükseldi: İhmale, yolsuzluğa ve yoksullaştırmaya karşı eylemler sürüyor

İran'da Mayıs ayının başında başlayan zam protestoları, Abadan kentinde devlet yetkililerinin yolsuzluğu ve denetim ihmali sonucu çöken ...


İran'da Mayıs ayının başında başlayan zam protestoları, Abadan kentinde devlet yetkililerinin yolsuzluğu ve denetim ihmali sonucu çöken binanın enkazı altında insanların yaşamını yitirmesine tepkiye dönüştü.

İran sokakları Mayıs ayının başından beri hayat pahalılığına karşı yapılan eylemlere sahne oluyor. Ekmek, yağ, yumurta ve makarna gibi temel gıdalara gelen zamlara karşı sokaklara dökülen İranlılar polisin saldırılarına rağmen geri çekilmiyor. Huzistan’da başlayan eylemler ülke genelinde de yayılıyor. Protestolarda polisin saldırısı sonucu yaşamını yitiren ve yaralananlar da var.

Reuters’ta yer alan habere göre temel gıdalardaki fiyat artışlarıyla başlayan eylemler Abadan kentinde devlet yetkililerinin yolsuzluğu ve denetim ihmali sonucu çöken binanın enkazı altında insanların yaşamını yitirmesine tepkiye dönüştü. Son aktarılan verilere göre yaşamını yitiren insan sayısı 29’a yükseldi. Binanın çökmesine ilişkin yürütülen soruşturmada ise şu ana kadar 13 kişi tutuklandı.

Kitlesel eylemler

Binanın çökmesinde ihmali olanların yargılanmasını ve cezalandırılmasını isteyenler sokaklarda polisle çatıştı. Eylemlerde “Diktatöre ölüm” başta olmak üzere iktidar karşıtı sloganlar da atılıyor.

Devam eden protestolara polis biber gazıyla saldırıyor. Diğer kentlerde de Abandan’daki eylemlerle dayanışma eylemleri yapılıyor. (SENDİKA.ORG)

Business News