HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Köprüde keskin nişancı vardı, attığı kurşunlarla insanlar öldü diye iddialar vardı, gazilere konuşmayın denildi"

Darbe girişiminde eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok, "Boğaziçi Köprüsü'nde keskin nişancı vardı. Sonra tanıklara ve gazilere konuş...


Darbe girişiminde eşi ve oğlunu kaybeden Nihal Olçok, "Boğaziçi Köprüsü'nde keskin nişancı vardı. Sonra tanıklara ve gazilere konuşmayın denildi" iddiasında bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminde, Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, köprüde keskin nişancılar olduğunu ve bunun gizlendiği iddia etti.

Youtube kanalı "Gerçektivi" de Ali Tarakcı ve Vidin Özyer'in konuğu olan Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Olçok, eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kimin öldürdüğüne ilişkin sorulan soruya "Balistik raporları yok zaten" yanıtını verdi.

Tarakcı'nın "Boğaziçi Köprüsü üzerinde keskin nişancı var deniliyordu. Bu nişancının attığı kurşunlarla insanlar öldü diye iddialar vardı" sözleri üzerine Nihal Olçok, "Keskin nişancı var efendim, buna sniper diyorlar. Keskin nişancı diyorlar, var. Ama bunun ne mahkemede konusu edildi ne tutanaklarda var. Ama var. Tanıklar var. Sonra tanıklara konuşmayın denildi. Gazilere denildi" dedi.

"Neden" sorusu yöneltilen Olçok, "Çünkü bana anlatılan şey, Türk ordusunda böyle bir birim, keskin nişancı birimi olmadığı için devlet ve ordu çok mağdur olurmuş, şöyle olurmuş… Siz manyak mısınız dedim? Siz böyle bir şey gördünüz, sizi geldi iki üç kişi uyardı diye bu sözleri söylemekten korkuyorsanız ben sizin gaziliğinizi de sorgularım" ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Business News