HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

HSK, karısını öldüren hâkim için yayınladığı taziye mesajını kaldırdı

Uzun yıllar şiddet uyguladığı eşini öldürüp intihar eden, hakim olmadan önce Alperen Ocakları Başkanı olduğu açığa çıkan Serkan Tüzün ile il...


Uzun yıllar şiddet uyguladığı eşini öldürüp intihar eden, hakim olmadan önce Alperen Ocakları Başkanı olduğu açığa çıkan Serkan Tüzün ile ilgili haberlere yayın yasağı geldi. Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliği, “ailelerinin itibarının zedelenebileceği” iddiasıyla yayın yasağı kararı verdi. Yayın yasağı kararının, aynı zamanda Alperen Ocakları eski Başkanı olan Tüzün’ün, eşine şiddet uyguladığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından alınması dikkat çekerken, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) ise karısının katili olan hakimin vefatıyla ilgili taziye mesajı yayınlaması tepki çekti. Tepkilerin ardından HSK, taziye mesajını kaldırdığı görüldü.

Eleştiri de yasak

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yapan Serkan Tüzün'ün dün gece eşini öldürdükten sonra intihar etmesinin ardından, soruşturmayla ilgili yayın yasağı geldi. Ankara Batı 1. Sulh Ceza Hakimliği, Tüzün’ün kardeşinin başvurusu üzerine, “soruşturmanın halen devam ettiği, yapılan haberlerin ölenlerin ailelerinin itibarını zedeleyici, lekeleyici ve kişilik haklarını ihlal edebileceği gibi soruşturmanın sağlıklı yürütülmesine engel olabileceği” iddiasıyla yayın yasağı kararı aldı. Kararda, “olayla ilgili olarak yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının” yasaklanmasına karar verildi.


“İçip içip işkence ediyordu”

Yayın yasağı kararının, Tüzün’ün öldürdüğü eşinin annesi tarafından işkence iddialarının gündeme getirilmesinin ardından alınması tepki çekti. Öldürülen İlksen Tüzün’ün annesi, “12 yıl kızımı dışarı çıkarmadı” Olayı duyarak şehir dışından gelen İlksen Tüzün'ün annesi, damadının kızına şiddet uyguladığını öne sürerek, "Allah rızası için torunlarımı bunlara vermeyin. Benim çocuğumun cenazesini verin bana, götüreyim. İçip içip benim çocuğuma işkence ediyordu. 12 yıldır benim çocuğumu bize göstermedi, çocuğumun telefonlarını dinliyordu. Ben çocuğumun yanında olamadım, beni çocuklarıyla tehdit etti; 'çocukların yüzünü göstermem' dedi. Kızımı bu eve hapsetti. 12 yıldır kapı dışarı çıkmadı. Adam psikopattı, hastaydı. 'Tedavi ol' dedim ama; 'ben hasta değilim' dedi, kabul etmedi” demişti.

HSK’dan tepki çeken paylaşım

Öte yandan cinayet ve intiharın ardından HSK’dan da tepki çeken bir paylaşım geldi. Kurul, internet sitesinden Tüzün’ün ölümüyle ilgili önce taziye mesajı yayınladı. Mesajda “Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Daire Başkanı Sayın Serkan Tüzün’ün vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz” denildi.

Gelen tepkilerin ardından taziye mesajının HSK'nın sitesinden kaldırıldığı görüldü. 

Business News