HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İran 40 gündür ayakta: Mahsa Jîna Amini mezarı başında anıldı. Protesto eylemlerinde bugüne kadar 234 kişi hayatını kaybetti!

İran 40 gündür ayakta: Mahsa Jîna Amini mezarı başında anıldı. İran'da protestocular, ölümünün 40'ıncı gününde Mahsa Amini'nin m...

İran 40 gündür ayakta: Mahsa Jîna Amini mezarı başında anıldı. İran'da protestocular, ölümünün 40'ıncı gününde Mahsa Amini'nin mezarının başında toplandı.


İran'da ahlak polisi tarafından katledilen 22 yaşındaki Mahsa Jîna Amini, ölümünün 40'ıncı gününde Kürdistan eyaletinin Sakız kentinde anıldı. Amini'nin mezarı başında bir araya gelen protestocular, "Kahrolsun diktatör" ve "Kadın, Yaşam, Özgürlük" sloganları attı. İran polisinin, Amini'nin doğum yeri olan Sakkız'ın yanı sıra başkent Tahran ile kuzeydeki Tebriz ve Reşt kentlerinde de yoğun şekilde konuşlandığı belirtildi. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Devrim Muhafızları'na bağlı Besic üyelerinin ve İran polisinin, protestocuların mezarlığa girişini engellediğini söyledi.  

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Öte yandan, Kürdistan Eyalet Valiliği, 'grip salgını' nedeniyle ilk- orta ve tüm yüksek okulların tatil edildiği açıkladı. Kürdistan Valisi İsmail Zarii Kuşa, Mahsa Emini'nin vefatının 40. günü dolayısıyla ailesinin herhangi bir anma töreni düzenlemeyeceğini dolayısıyla eyalette bir merasimin de söz konusu olmadığını söylemişti.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı ise okulların tatil edilmesi kararının grip salgını nedeniyle değil, Amini’nin ölümünün 40'ıncı günü olduğu gerekçesiyle alındığını bildirdi. 

İRAN İNSAN HAKLARI ÖRGÜTÜ: 234 PROTESTOCU ÖLDÜ

İran İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, Amini'nin vefatının ardından başlayan ve ülke geneline yayılan protestolarda 234 kişinin öldüğü duyuruldu. Raporda, devam eden gösterilerde 29’u 18 yaş altı olmak üzere en az 234 kişinin hayatını kaybetti belirtildi. (GAZETE DUVAR)

Business News