EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sadece halkın ölülerini sayıyorsunuz ve halkı kin ve düşmanlığa(?) teşvik edenleri(?) tespit ediyorsunuz. PEKİ BAŞKA?

Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden faciasının yaşandığı bölgede birtakım açıklamalarda bulundu ve yine "kader ve "fıtrat&qu...

Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden faciasının yaşandığı bölgede birtakım açıklamalarda bulundu ve yine "kader ve "fıtrat"tan söz etti. 


Recep Tayyip Erdoğan, Amasra'da maden faciasının yaşandığı bölgede birtakım açıklamalarda bulundu ve yine "kader ve "fıtrat"tan söz etti. Erdoğan; "Birileri bununla tabii dalgasını geçebilir ama biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü ne bugünü ne de yarını olmayacaktır. Bunlar her zaman olacaktır, bunları da bilmemiz lazım" dedikten sonra ekledi: "Maden kazalarını inşallah tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin içindeyiz"

Akp genel başkanı Erdoğan bu arada ailelere dağıtılacak para miktarını; "Bir karar daha aldık, 500+500 olmak üzere devlet, ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere, ilk etapta ailelere bu desteği vermiş olacağız. Hemen desteği kabine toplantımızda belirleyip onun da adımlarını atacağız" cümleleriyle açıklamaya çalıştı ama "500+500 olmak üzere devlet, ilgili bakanlığımız, bunun yanında sendikamız 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere" ifadesinden pek bir şey anlaşılamadı. (CUMHURİYET - Görsel: CUMHURİYET)

GAZETE DEMOKRAT'IN NOTU:

Soma'dan sonra bugüne kadar Soma ile ilgili neler yaşanmış ise, Bartın'dan sonra da benzer şeyler yaşanacak. Ne bir eksik, ne bir fazla. Yaşanacaklar arasında yarım tane bile sürpriz olmayacak. 

Asıl sorumlular, kesinlikle cezalandırılmayacak, 

ailelere para dağıtılacak, 

ailelerden bir ikisi hariç hepsi susacak 

ve ilk seçimde Bartın'da en yüksek oyu tıpkı Soma'da olduğu gibi yine iktidar partisi alacak! 

Bundan sonrası için bir tane bile ÖNLEM konuşulmayacak. 

Çünkü ÖNLEM bu ülkede her zaman MALİYETTİR. 

Bu söylediklerimiz bir durum tespitidir. Tecrübe edilmiştir. Bir Türkiye gerçeğidir. Pek değişecekmiş gibi de durmamaktadır. 

Bu arada hemen bir hatırlatma yapalım. Biz bu metni hazırlarken Erdoğan'ın dağıtılacak para miktarını ilan haberler dönmeye başlamıştı bile.

SON SÖZ

Böyle zamanlarda ve böyle zamanlar gelene kadar 

SADECE;

1) Halkın ölülerini sayıyorsunuz.

2) Halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenleri (?) tespit (?) ediyorsunuz.

PEKİ BAŞKA? (GAZETE DEMOKRAT)

İSİG raporu ortaya koydu: 'AKP'li yıllarda en az 1989 maden işçisi yaşamını yitirdi!'

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasında 41 işçi yaşamını yitirdi. İş Sağlığı ve İşçi Meclisi Güvenliği'nin (İSİG) raporuna göre, AKP'li yıllarda en az 1989 maden işçisi iş cinayetinde yaşamını yitirdi.

Maden facialarının önlenmesi için bir türlü gereken önlemler alınmıyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana gelmesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Faciada 41 kişi yaşamını yitirdi.

İHMALLER...

Saatler ilerledikçe madencilerimizden acı haber gelirken yaşanan facia akıllara, 13 Mayıs 2014 yılında 301 madencimizin yaşamını yitirdiği Soma Maden Faciası'nı getirdi. Aradan geçen 8 yılın ardından Bartın'da meydana gelen patlama, devlet kurumlarındaki ihmaller zincirini bir kere daha gözler önüne serdi.

Son olarak, Sayıştay’ın üç yıl önce Bartın’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında grizu patlaması riskine karşı uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

AKP İKTİDARINDA 1989 MADEN İŞÇİSİ CİNAYETİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Bartın'daki maden faciası sonrası AKP iktidarındaki madenci ölümlerinin yıllara göre listesini paylaştı.

Paylaşımda "AKP'li yıllarda en az 1989 maden işçisi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti" denildi.

Business News