HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Venezüellalı yerlilerden ABD ablukasına karşı kitlesel yürüyüş: “Direnişin ötesine geçmeliyiz”

Venezüella'daki yerli topluluklar, İspanyol kolonyalizmine karşı gösterdikleri direnişin 530. yılında ABD'nin öncülüğünde uygulanan ...

Venezüella'daki yerli topluluklar, İspanyol kolonyalizmine karşı gösterdikleri direnişin 530. yılında ABD'nin öncülüğünde uygulanan ekonomik ablukaya karşı yürüdü!


Venezüella’daki yerli topluluklar, İspanyol kolonyalizmine karşı gösterdikleri direnişin 530. yılında ABD’nin öncülüğünde uygulanan ekonomik ablukaya karşı yürüdü. Başkent Caracas’ta düzenlenen eyleme en az 44 yerli etnik grubun temsilcileri katıldı. Birleşmiş Milletler binasına yürüyen yerliler, Devlet Başkanı Maduro lehine de sık sık slogan attı.

BM binası önünde emperyalist ablukayı kınayan bir bege imzalayan yerliler, belgeyi BM’ye teslim ettikten sonra Miraflores’te bulunan başkanlık sarayına yürüdü. Yerlileri Maduro ve hükümet temsilcileri karşıladı.

Yerli kongresi toplanacak

Maduro, ülkesinin 12 Kasım’da “Yerli Hareketin Yeni Dönemi Kongresi”ne ev sahipliği yapacağını duyurdu. Venezuela Birleşik Yerli Hareketi (MIUVEN) tarafından önerilen Yerli Kongresi, Orta Amerika ülkeleri, Bolivya, Şili, Peru, Ekvador, Kolombiya, Panama, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan delegasyonları davet edecek.

Maduro, 12 Ekim’in “Yerlilerin Direnişi ve Amerika’nın Dekolonizasyon Günü” olmasını kararlaştırdı ve yerlilere yaptığı konuşmada “Direnmenin ötesine geçmeliyiz. Toplumlarımızın, ülkelerimizin, kültürümüzün ve eğitimimizin dekolonizasyonunu sağlamalıyız” dedi. (SENDİKA.ORG)

Business News