HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

CHP milletvekili Mahmut Tanal KOVALIYOR, jandarma KAÇIYOR! (VİDEO)

CHP'li Mahmut Tanal, Akbelen'de ağaç kesimini protesto edenlerin bilgilerinin toplanmasına tepki gösterdi. Listenin verilmesini iste...


CHP'li Mahmut Tanal, Akbelen'de ağaç kesimini protesto edenlerin bilgilerinin toplanmasına tepki gösterdi. Listenin verilmesini isteyen Tanal, jandarma personelinin peşinden koştu.

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda maden sahasının genişletilmesi için ağaç kesimine tepkiler sürüyor.

Artı TV'den Umut Taştan'ın haberine göre, ağaç kesimine karşı bekleyen İkizköylülere destek için bölgeye giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal jandarma görevlileriyle tartıştı.

Bölgeye gelenlerin kimlik bilgilerinin bir kağıda yazılarak toplanmasına karşı çıkan Tanal, "Bunu yapamazsınız, fişliyorsunuz" dedi. 

Jandarma astsubay ise "Buraya gelenlerin sorgusunu yapmak zorundayım. İçeriye girenlerden aranan şahıs var mı yok nereden bileceğim" yanıtını verdi.

Listenin fişleme olduğunu söyleyen Tanal, "GBT yapıyorsunuz, fişleme yapamazsınız" diyerek, astsubayın elindeki listeyi almaya çalıştı ve uygulamayla ilgili mahkeme kararının gösterilmesini istedi.

Yanından uzlaşan astsubayın peşinden giden Tanal, "Bu üniformaya yazık ya. Bu üniformanın sahibi kanuna uygun hareket eder, eşkiya gibi hareket edemezsiniz. Listeyi verin bana" diye bağırdı.

Daha sonra listeyi alan başka bir jandarma koşmaya başladı. Tanal da jandarma personelini koşarak takip etti. 

TANAL: DELİLLERİ YOK ETMEK İÇİN KOŞUP UZAKLAŞTILAR

Görüntülerle ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Mahmut Tanal, hukuk dışı olduğu için listeleri talep ettiklerini, uygulamayla ilgili mahkeme kararının ise beyan edilmediğini belirtti. Tanal paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Akbelen Ormanı'nda, jandarmadan, hukuka aykırı yöntemle elde edilen, vatandaşın fişlendiği hukuk dışı belgeleri talep ettik. Herhangi bir mahkeme kararı sunmadıkları gibi bu fişleme belgelerini vermeyip kaçtılar. Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük. Ergenekon ve Balyoz sürecinde bu tür yöntemleri çok gördük. Kanunsuz emri verenler kadar, bu emri uygulayanlar da suçludur. Bu hukuk dışı belgelerin peşindeyim…"

Business News