HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İş bırakma eylemi: Sağlık emekçileri alanlara indi!

SABİM bünyesinde alanlara inen sağlık emekçileri, özlük hakları, çalışma koşulları ve sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda yetkililere çağr...


SABİM bünyesinde alanlara inen sağlık emekçileri, özlük hakları, çalışma koşulları ve sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda yetkililere çağrı yaptı.

On dokuz sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu tarafından kurulan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu (SABİM) bünyesindeki sağlık emekçileri 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakıyor.

Bu tarihler aralığında polikinlikler hizmet vermeyecek ancak acil servisler iş bırakma eyleminden muaf tutulacak.

1 Ağustos itibarıyla sağlık emekçilerinin iş bırakma eylemi başladı. Yurdun dört bir yanındaki sağlıkçılar hak mücadelesi için alanlara indi.


21 sağlık meslek örgütünün bugün ve yarın iş bırakma eylemi yapmasından önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık emekçilerine bir mektup göndermişti.

Bakan Koca, sağlık emekçilerinin eyleminin "işleyişe karşı sorumsuzluk" anlamına geleceğini ve "toplumca kabul edilir" olmadığını savunmuştu.

Sağlık emekçilerinin eylemini maden işçilerinin eylemleri ile karşılaştıran Koca, "Maden ocağı işçisinin örgütlü bir aksiyonu kömür üretimini aksatma üzerinden gerçekleşir. Hizmet verilen alan insan sağlığı olduğunda bu formüldeki 'araç' hastadır. Hasta mağduriyetinin araç olarak kullanılmasını bizler, doktor ve sağlık çalışanı tasavvurumuzla asla bağdaştıramayız" ifadelerini kullanmıştı.

Business News