HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ne ‘davetiye’ oyunları ne yasaklar kâr etti: Kayyum rektör Verşan Kök ODTÜ Mezuniyeti’nde yine konuşma yapamadı! (VİDEO)

ODTÜ Rektörü Verşan Kök'ün çeşitli kısıtlamalarla mezuniyetin muhalif karakterini törpülemeye çalışmasına rağmen tören coşkuyla yapıldı....


ODTÜ Rektörü Verşan Kök'ün çeşitli kısıtlamalarla mezuniyetin muhalif karakterini törpülemeye çalışmasına rağmen tören coşkuyla yapıldı. Kök ise protesto edildiği için bir kez daha konuşamadan kürsüden inmek zorunda kaldı.

Atandığı günden bugüne protesto edildiği için mezuniyet törenlerinde konuşma yapamayan ODTÜ’nün kayyum rektörü Verşan Kök için gelenek bozulmadı. Mezunların ve öğrencilerin baskısıyla mezuniyet törenini Devrim Stadyumu’nda yapmak zorunda kalan Kök, çeşitli kısıtlamalarla mezuniyetin muhalif karakterini törpülemeye çalıştı.


Kayyumun hileleri kâr etmedi

Verşan Kök, mezuniyetin öncesinde öğrencilere attığı maille mezuniyete katılacak öğrencilere davetiye çıkarıldığını ve öğrencilerin ancak bu davetiyelerle törene katılabileceğini söyledi. Üstelik getirilen pankartların da kontrol edileceğini ekledi. Kök, mezuniyetin “Cumhuriyetin 100. yılı” temasıyla düzenleneceğini ve bu temaya uygun olmayan pankartların alınmayacağını söyledi.

Bölüm Başkanlıklarından kendileri adına çıkarılan davetiyelerin büyük oranda alınmaması bu uygulamayı fiilen boşa çıkardı. Öğrenciler kendi kampüslerine davetiyeyle gelmeyi reddettiklerini ifade ederken “Hayırdır Verşan, düğün mü var, davetiye göndermişsin” pankartıyla törende de bu hamleye cevap verdi.


Gökkuşağı bayrağı da yerini aldı

Kapıda polislerin ve özel güvenliklerin kurduğu alanda mezunların gökkuşağı bayrakları engellenmeye çalışılsa da stadyumdan görülecek şekilde yurt binasına dev bir bayrak asıldı. Bunun yanı sıra yürüyüş pistine çıkan dev gökkuşağı bayrağı da geleneği bozmayarak mezuniyet töreninde yerini bir kere daha aldı.

Pankartların geçişi öncesinde akademisyenlerin geçişi sırasında ise Verşan Kök yuhalandı.


Yine konuşamadı

Pankartların geçişi sonrasında konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Verşan Kök, bir kere daha bütün stadyum tarafından yuhalandı. Kök konuşmaya başlamadan kürsüden inmek zorunda kaldı.




Business News