HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

A Milli Kadın Voleybol Takımı tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu! (VİDEO)

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı Sırbistan'ı setlerde 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk k...


A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaştığı Sırbistan'ı setlerde 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda zafere ulaştı.

Filenin Sultanları, finalde karşılaştığı Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa'nın en büyüğü oldu.


TARİHİNDE İLK KEZ

İlk seti 27-25 Sıbristan'a kaybeden Filenin Sultanları, ikinci seti Melissa Vargas'ın etkili oyunu ile 25-21 galip tamamladı. 

Sırbistan, üçüncü sette 25-21 galip gelerek toplamda 2-1 öne geçti. Filenin Sultanları, dördüncü seti 25-22 kazanarak maçı son sete taşıdı.

Filenin Sultanları, son seti 15-13 kazanarak tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu.


TÜRKİYE'NİN FİNAL YOLU

Organizasyonda C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti. Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.


Eda Erdem Dündar'dan şampiyonluk açıklaması: 'İnanılmaz bir hikaye yazdık'

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Sırbistan'ı mağlup ederek 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda kupaya ulaştığı maçın ardından kaptan Eda Erdem Dündar açıklamalarda bulundu.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonluğun ardından Eda Erdem Dündar açıklamalarda bulundu.

Eda Erdem'in açıklamaları şu şekilde:


"İnanılmaz bir mücadele! Başardık! İnanılmaz! Çok iyi başladık, çok iyi devam ettik. Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi'ni kazandık, sonra Avrupa şampiyonu olduk. İnanılmaz bir hikaye yazdık. Mutluyum, gururluyum! Bizi inanılmaz destekliyor halkımız, her yerden bize sevgi, destek geliyor. Bu inanılmaz!"


2023 CEV Avrupa Şampiyonası finaline Melissa Vargas damgası!
Milli voleybolcu Melissa Vargas, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde 41 sayı kaydederek A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yıldızı oldu.

2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, kupasını aldı.

Filenin Sultanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki organizasyonun finalinde Sırbistan'la karşılaştı.
Rakibini 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Maçın son sayısının ardından başantrenör Daniele Santarelli ve milli voleybolcular, büyük sevinç yaşadı.

Müsabakanın ardından düzenlenen törende millilere altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ verdi. Madalyaların verilmesinin ardından Paleis 12 Salonu'nda İstiklal Marşı okundu.

Kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından salonda büyük sevinç yaşayan milli oyuncular, şampiyonluğu oynayarak kutladı.
Milliler, şampiyonluğu kutladığı Türk seyircilerle fotoğraf da çektirdi.

MELİSSA VARGAS "EN DEĞERLİ OYUNCU" SEÇİLDİ

Yapılan oylamayla "Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu", final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas seçildi. Vargas, Milletler Ligi organizasyonunun ardından bir kez daha en değerli oyuncu seçilmiş oldu.

Business News