HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

TFF yönetiminin İtalyan hoca Vincenzo Montella ile anlaştığı öğrenildi...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un ayrılığı sonrası A Milli Futbol Takımı için İtalyan hoca...

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un ayrılığı sonrası A Milli Futbol Takımı için İtalyan hoca Vincenzo Montella ile anlaştığı öğrenildi.


A Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi çarşamba günü Riva tesislerinde bir toplantı yaptı. 2 saat süren zirvede Ay-Yıldızlı ekibin başındaki Stefan Kuntz ile yolların ayrılması kararı netleştirildi. Ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva’ya davet edilen Kuntz ile yüz yüze görüşüp kendisine yolların ayrıldığını açıkladı. Alman hoca, Riva’daki çalışanlarla vedalaşıp ülkesine döndü.

İKİ İSİM ÜZERİNDE DURULDU

TFF’nin toplantısında yeni teknik direktör konusunda iki isim konuşuldu: Montella ve Abdullah Avcı... Yönetim kurulunun büyük bölümü, İtalyan teknik direktör üzerinde mutabık kaldı. Federasyon yetkilileri, 5 gün önce Montella ile temasa geçmişti.

3 TANIDIK YARDIMCI

TFF, 49 yaşındaki çalıştırıcıyla 3 yıllık sözleşme için anlaştı. Montella çarşamba günü İstanbul’a gelirken Büyükekşi ile görüşüp kontratı imzalayarak göreve başladı. İtalyan teknik direktörün ekibinde, daha önce Adana Demirspor’da beraber çalıştığı Daniele Russo (baş yardımcı antrenör), Massimo Crivellero (maç analisti) ve Polino Pierpaulo (atletik performans antrenörü) de yer alacak.

Hakan Çalhanoğlu, Stefan Kuntz'un ayrılığı sonrası konuştu... 'Yeni hoca için benim görüşümü aldılar'

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Alman teknik direktör Stefan Kuntz'un ayrılığının ardından konuştu. Çalhanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni hoca konusunda kendisinden görüş aldığını açıkladı.

A Milli Futbol Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, teknik direktör Stefan Kuntz'un görevinden ayrılmasının ardından TRT Spor'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kuntz hakkındaki fikirlerini aktaran Çalhanoğlu, yeni hoca konusundan federasyonun kendisinden görüş aldıklarını belirtti. 

Milli oyuncunun açıklamaları şu şekilde:

"Emre Mor ya da herhangi bir oyuncunun milli takıma alınıp alınmaması ile ilgili hiçbir alakam yok. Menajerini de tanımam, alakam yok. Milli takım tam bir kolej havası içinde."

"KUNTZ, GENÇ TAKIM HOCASI"

"Benim Kuntz ile ilgili hiçbir sorunum yoktu. Hoca çok pozitif bir insandı ama bir genç milli takım hocasıydı. Gençlerle daha iyi kontak kurabilirsiniz ama bazı futbolcular tarafından kabul görmeyebilir bu davranışlarınız. Yapılan bazı açıklamalar var. Bu açıklamalar tecrübeli bir teknik adam olsa yapılabilir miydi?"

"Buraya gelen futbolcunun milli takımın nasıl oynadığını bilmesi lazım. Bir sistemimiz olması lazım. Benim pozisyonum artık farklı. 2 sezondur kulübümde 6 numara oynuyorum."

"BENİM GÖRÜŞÜMÜ ALDILAR"

"Milli takım futbolcularının 'Biz yerli hoca istiyoruz' diye bir beyanı yok. Hangi hoca gelirse onunla çalışırız. TFF yetkilileri, takım kaptanı olarak benim görüşümü aldılar hoca konusunda."

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi! TFF'den yapılan açıklamada A Milli Takım'da Stefan Kuntz döneminin resmen sona erdiği duyuruldu.

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sonlandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Alman hocayla gerçekleşen görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kuntz döneminin bittiğini duyurdu. 

Yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz" denildi. 

Milli takımda 20 maça çıkan Kuntz 1.95 ortalaması elde etmişti. 

NELER YAŞANDI?

60 yaşındaki çalıştırıcı EURO 2024 Elemeleri grup aşamasında Ermenistan mağlubiyeti sonrası eleştirilmişti. Kuntz yönetimindeki milliler Ermenistan sonrası Japonya ile özel maça çıkmış ve 3-2 mağlup olmuştu.

Bu maçın ardından Kuntz oyuncuları suçlayıcı açıklamalar yapmış, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise "Kuntz kendi bacağına ateş etti" yorumunda bulunmuştu.

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Kariyerinde ilk ve son defa Almanya dışına çıktığı 1995-1996 sezonunda Beşiktaş forması giyen Kuntz futbol oynadığı dönemde kariyerinde 600 maçta 239 gol attı. Almanya Milli Takımı ile de 30 maçta 11 gole imza attı.

Futbolculuk kariyerine 1 Uefa kupası 1 Bundesliga Gol Krallığı, 1 Bundesliga Yılın Futbolcusu ve 1 de DFB-Pokal (Almanya Ulusal Kupa Turnuvası) Gol Krallığı ödülünü sığdırdı.

Kuntz teknik direktörlük kariyerinde ise Karlsruher takımı ile Almanya 4. Lig şampiyonluğu, Almanya U21 takımı ile Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı.

A Milli Takım ile ayrılığın ardından Stefan Kuntz'tan ilk açıklama! Alman teknik direktör Stefan Kuntz, A Milli Futbol Takımı ile yollarının ayrılmasının ardından ilk kez görüşlerini aktardı. Kuntz, "En büyük hayallerimden biri, Almanya'nın ev sahibi olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak yer almaktı. Ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı" ifadelerini kullandı.

A Milli Futbol Takımı ile yolları ayıran Alman teknik direktör Stefan Kuntz, ayrılığın ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

Kuntz, kişisel internet sitesinden yaptığı açıklamada, "Şu anda D Grubu'nda lider Hırvatistan'la beraber 10 puanla ikinci sıradayız ve bu nedenle Almanya'daki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma şansımız yüksek. Teknik ekibimle birlikte çıktığım 20 karşılaşmada 12 kez kazandık, 3 beraberlik elde ettik ve 5 maç kaybettik" dedi.

A Milli Takım'da birlikte çalıştığı isimlere teşekkür eden Kuntz, "İki yıl boyunca çalıştığım tüm oyuncularıma, teknik ekibime ve Türk taraftarlara teşekkür ediyorum. Türk Milli Takımı'na ve özellikle Türk halkına Almanya'da yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİ GERÇEKLEŞMEDİ"

"Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu'nu milli takıma kazandırdığımız için çok mutluyum" diyen Kuntz, "Hedeflerimden biri genç futbolcuları keşfetmek ve desteklemekti" dedi.

Stefan Kuntz sözlerini şu şekilde noktaladı:

"En büyük hayallerimden biri, Almanya'nın ev sahibi olduğu Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak yer almaktı. Ne yazık ki bu artık gerçekleşmemiş bir hayal olarak kaldı." (CUMHURİYET)

Business News