HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Plaza de Mayo Annelerinden Cumartesi Annelerine destek: “Her hafta gözaltına alınmalarına artık yeter” (VİDEO)

Arjantin’de askeri darbenin ardından gözaltında ‘kaybedilen’ yakınlarının akıbetini sormak için 13 Nisan 1977’den beri Plaza de Mayo Meydanı...


Arjantin’de askeri darbenin ardından gözaltında ‘kaybedilen’ yakınlarının akıbetini sormak için 13 Nisan 1977’den beri Plaza de Mayo Meydanı’nda oturma eylemi yapan Plaza de Mayo Anneleri, Cumartesi Annelerine destek açıklaması yaptı.

Cumartesi Annelerinin Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen Beyoğlu Kaymakamlığı’nın keyfi yasağıyla her hafta gözaltına alınmasına “artık yeter” dediler. 


PLAZA DE MAYO ANNELERİ

Arjantin’de 1976 yılında gerçekleşen askeri darbe ardından gözaltında kaybedilen çocuklarının akıbetini sormak isteyen anneler, ilk kez 13 Nisan 1977’de Plaza de Mayo Meydanı’nda oturma eylemi başlattı.


14 kişiyle eyleme başlayan annelerin sayısı kısa sürede yüzleri aştı. Tüm baskılara rağmen yakınlarını aramaktan vazgeçmeyip, her Perşembe günü meydana çıkarak “Plaza de Mayo Anneleri” olarak anılan anneler, mücadeleleri sonucunda diktatör Jorge Rafael Videla’nın yargılanmasını sağladı.

Business News