HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sosyalist hareket Filistin direnişine dair ne dedi: "İsrail işgaline karşı direniş meşrudur! Filistin halkını selamlıyoruz!"

Aksa Tufanı operasyonu ve ardından gelişen çatışmalara dair sosyalist hareketin açıklamalarını derledik. Sosyalistler açıklamalarında İsrail...


Aksa Tufanı operasyonu ve ardından gelişen çatışmalara dair sosyalist hareketin açıklamalarını derledik. Sosyalistler açıklamalarında İsrail’in işgaline karşı direnişi meşru gördüklerini ifade edip Filistin halkını selamladı. Açıklamaların ana odağı direnişe destek olsa da operasyonun Hamas’ın öncülüğünde olmasına ve ‘sivillere yönelik şiddet’e dair çeşitli tartışmalar sosyalistlerin açıklamalarına da yansıdı.

Filistin direnişinin İsrail karşısındaki atılımı 7 Ekim tarihinde sabaha karşı havadan ve karadan saldırılarla yükseldi. Yapılan operasyonu Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları üstlendi ancak kısa bir süre içinde diğer direniş örgütlerinden de destek açıklamaları geldi.

Operasyonun ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve çatışmalar devam ederken operasyon Türkiye’deki politik atmosferde de bir yankı uyandırdı. İktidardan taraflara ‘itidal çağrısı’ gelirken ‘sivillere yönelik şiddet’e işaret edilmesi dikkat çekti.

Direnişe sosyalistlerden de destek açıklamaları geldi. Sosyalistler açıklamalarında İsrail’in işgaline karşı direnişi meşru gördüklerini ifade edip Filistin halkını selamladı.

Açıklamaların ana odağı direnişe destek olsa da operasyonun Hamas’ın öncülüğünde olmasına ve ‘sivillere yönelik şiddet’e dair çeşitli tartışmalar sosyalistlerin açıklamalarına da yansıdı. Direnişe destek açıklamalarındaki nüans farklılıkları da bu noktalarda kendini gösterdi.

Filistin direnişine dair sosyalist hareketten şu açıklamalar geldi:

Business News