HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sultanahmet'te tarihi bina çöktü, Kadıköy'de çatıya düşen yıldırım yangına yol açtı, Sarıyer'de semt pazarını su bastı, Beykoz'da toprak kayması meydana geldi (VİDEO)

Sultanahmet'te bulunan tarihi bir binada şiddetli yağmur sonrası çökme meydana geldi. Çökme sonrası bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ...


Sultanahmet'te bulunan tarihi bir binada şiddetli yağmur sonrası çökme meydana geldi. Çökme sonrası bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Sultanahmet Peykhane Sokakta bulunan tarihi binada şiddetli yağmur sonrası çökme meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri bina içinde olası bir mahsur kalma ihtimalini değerlendirerek arama kurtarma köpeğiyle arama yaptı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken binada yaşayan biri olmadığı tespit edildi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda yola savrulan parçalar ekipler tarafından temizlenirken ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.


'HER YER TOZ İÇİNDEYDİ'

Olayla ilgili konuşan esnaf Cüneyt Durak, "Deprem oluyor zannettik. Dışarıya fırladığımızda her yer toz içindeydi. Herkes koşturmaya başlamıştı. Ne olduğunu anlayamadık daha sonradan aklımıza geldi. Buranın eski bina olduğunu biliyorduk etrafı da kapalıydı. Oranın yıkıldığı hemen aklımıza geldi. Öylede oldu. Allah’tan geç saatte oldu da kimse yoktu bu saatte tek şansımız o oldu. Kimseye bir şey olduğunu zannetmiyoruz. Daha sonra yetkililere haber verdik itfaiye polis ve ambulans ekipleri geldi. Belediye zaten buradaydı" dedi.


Apartmana yıldırım düştü, çatı alev alev yandı! Kadıköy'de yoğun yağmur yağışı sonucu bir apartmanın çatısına büyük bir gürültüyle düştü. Yaşanılan olayın ardından apartmanın çatısına alev alev yandı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe Mahallesi Alageyik Sokak'ta bulunan sitenin çatısına yoğun yağmur yağışı sonrasında saat 19.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yıldırım düştü.

Edinilen bilgiye göre; 15 katının tamamı boş olan bina yıldırımın düşmesiyle kıvılcımlar ve dumanlar çıkmaya başladı. Çıkan dumanlar aniden alevlenince çevredeki yurttaşlar tarafından itfaiye ekiplerine haber verildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve polis ekipleri gönderildi.

"ŞİDDETLİ BİR SES GELDİ"

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaklaşık 2 saaty aptıkları çalışmayla apartmanın çatısını söndürürken, polis ekipleri de çevreye giriş ve çıkışları engellemek için olay yerine şerit çekti.

Olayın yaşandığı sokakta yaşayan Eren Akagündüz, "Akşam 6 civarında şiddetli bir ses geldi. Yıldırım düşmüş ve itfaiye ekipleri müdahale etti" dedi.

Sarıyer'de sağanak... Semt pazarını su bastı, araçlar mahsur kaldı! Sarıyer'de, gün boyu etkili olan sağanak yağış sonrası yağmur suyu tahliye kanalı tıkandı, rögardan taşan su pazar yerini göle çevirdi. Pazarcıların meyve-sebze kasaları suya gömülürken, iki araç yolda kaldı. Belediye görevlileri, iş makinesi yardımıyla istinat duvarında delik açarak suyu yandaki dereye tahliye etti.

İstanbul'da gün boyu etkili olan sağanak sonrası Ayazağa Mahallesi Hadım Koruyolu Caddesi'nde kurulan semt pazarını su bastı. Yağmur suyu tahliye kanalının tıkanması nedeniyle rögardan taşan su pazar yerini göle çevirdi. Tezgah üzerindeki ürünlerini son anda kurtaran pazarcılar, tablalarını ve suya gömülen meyve-sebze kasalarını bırakmak zorunda kaldı. 


TAHLİYE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR!

İhbar üzerine pazar yerine sevk edilen belediye görevlileri çevrede tedbir alarak caddede biriken suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı. Bazı sürücüler uyarıları dikkate almayarak göle dönen caddeden geçmek isteyince araçları suda kaldı. Sürücülerden biri su çekilene kadar bir süre otomobilinde bekledi.

Belediye görevlileri iş makinesi yardımıyla pazar yeriyle Ayazağa Deresi'ni ayıran istinat duvarında delik açarak suyu tahliye etti. Suyun bir kısmının tahliye edilmesinin ardından otomobilinde mahsur kalan sürücü çevredekilerin de yardımıyla dışarı çıktı. 

Caddeyi göle çeviren yağmur suyunun tamamen tahliye edilmesi için çalışmalar devam ediyor. 

OTOMOBİLİNDE MAHSUR KALDI

Tüm uyarılara rağmen otomobiliyle suyun içine giren ve aracında bir süre mahsur kalan Bekir Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Zaten trafik çok yoğundu biliyorsunuz, her yer tıkalıydı. Burada da tıkanmıştı. Bir anda açıldı, ben de geçebilirim diye devam ettim. Yol kapalı değildi, herhangi bir emniyet alınmamıştı. Suyu gördüm ama biraz öncesinde aynı su birikintisinden yine vardı, oradan geçtim. Burada biraz ortalara doğru ilerleyince araç stop etti. Dolayısıyla kaldık. Kısa bir süre mahsur kaldım, sağ olsun arkadaşlar yardımcı oldu."


"MÜHENDİSLİK HATASI"

Caddede esnaflık yapan Ferhat Çakır, su baskınının mühendislik hatası nedeniyle gerçekleştiğini iddia ederek, şunları söyledi: 

"Zaten gün boyu yağdı. Bu olay, daha önce 2001'li yıllarda oluyordu ama bu kadar değildi. Dereye şu anda bir gider açtılar. O giderden önce kapattılar, görsele dayalı bir hizmet yapıldı burada park yaptılar. Burada, Sarıyer Belediyesi'nin bir suçu yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı bunu. Orada bizim demirli ızgaralarımız vardı, direkt dereye akardı su. Bunu kapattıkları için böyle oldu. Koskoca Ayazağa Mahallesi'nin merkezindeki pazar bugün saat 15.00'dan sonra felç. Yollar da felç, her şey de felç.

Şu saat oldu insanlar çalışıyor, yazık günah emekçi onlar. Mühendislik hatası başka bir şey değil. Yani şurada görsele dayalı bir hizmet değil de mühendisliğe dayalı bir hizmet yapsalardı bu olay olmazdı. Kimse de mağdur olmazdı. Yazık esnafın mallarını su bastı. Esnaf perişan oldu, günümüz harap oldu. Rögarlar geri teptiği için su baskını oldu. Buradakiler yetersiz kaldı, çekmedi. Gelen suyu tahliye edemedi. Suyu tahliye edemeyince, su baskını yaşandı. Yoksa dere zamanında yapıldı, güzel oldu bu olayı yaşamıyorduk. Meyveci arkadaşlarımız zarar etti, sular çekilsin zaten görürsünüz kasalarını, mallarını. O çocuklar zarar etti, yazık. Emekçi insanlar, soğuk, fırtına, yağmur, 3 kuruş kazanmak için uğraşıyorlar ama başkasının hatasını, cezasını biz çekiyoruz."


İstanbul'da toprak kayması: 2 bina boşaltıldı! Beykoz'da gün boyu devam eden sağanak yağmurun da etkisiyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki 2 bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

İstanbul'un Beykoz ilçesine bağlı Ortaçeşme Mahallesi Kosova Sokak'ta iddiaya göre, gün boyu devam eden sağanak yağmur sebebiyle toprak kayması meydana geldi.

İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede önlem alırken toprak kaymasının yaşandığı sokaktaki bir gecekondu ile 3 daireli bir bina tedbir amaçlı boşaltıldı.


"ALTYAPIMIZ SIFIR"

Bayram Bozkurt, "İşten gelmiştim bir gürültü duydum. Baktığımda toprağın aşağıya geldiğini gördüm. Amcamın kızı içeride oturuyordu. Onu camdan çıkarttık. Canımıza bir şey olmadı ama şu an komşularımızda kalıyoruz" dedi.

Ortaçeşme Mahalle Muhtarı Nuri Dik ise, "Beykoz terkedilmiş bir bölge, altyapımız sıfır. Yağmur suyu kanallarımız yok. Dün geceden beri yağan yağmur heyelana sebep oldu. Vatandaşlarımızı başka evlere tahliye ettik. Can kaybımız yok" diye konuştu. (CUMHURİYET)

Business News