Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Ankaragücü başkanı FARUK KOCA hakem HALİL UMUT MELER'e sahanın ortasında YUMRUKLARLA SALDIRDI, bir grup Ankaragücü taraftarı yere düşen hakemi tekmeledi (VİDEO),

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı! MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süpe...


Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı!

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.

İŞTE HAKEM HALİL UMUT MELER'E YUMRUK ATAN SALDIRGAN... ANKARAGÜCÜ KULÜBÜ BAŞKANI FARUK KOCA

Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler maçın 50. dakikasında MKE Ankaragücü'nden Ali Sowe'u ikinci sarı kartla oyundan atmıştı. Bu karar tribünlerden büyük tepki topladı. Çaykur Rizespor da maçın son dakikasında gol bularak 1 puan aldı.


TFF'den saldırı sonrası ilk tepki: 'Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek'

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası ilk açıklamasında; "Bu olaya katılan herkes bedelini ödeyecek" dedi.

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu harekete geçti.

Başkan Mehmet Büyükekşi önderliğindeki Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.


Toplantı öncesi katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 'Bedelini ödeyecekler' ifadelerini kullandı. 

Büyükekşi açıklamasında; "Acilen yönetim kurulumuzu toplantıya davet ettim. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün" dedi.

TFF Başkanı açıklamasının devamında; "Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya katılan herkes, bedelini ödeyecek. Kimse, kimseye yumruk atamaz. Özellikle bir hakeme bunu yapamazlar. Çok üzgünüm. Detayları kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.


Hakem Meler'e tekme atan 3 kişi gözaltına alındı!

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın yumruk attığı hakem Halil Umut Meler'e tekmeyle saldıran 3 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Tunç olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca ve adamlarının Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'i darp etmesine ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının bitiminde maçın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırının gerçekleştiği olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmıştır." bilgisini verdi.

Öte yandan Habertürk'ün haberine göre olayda hakem Halil Umut Meler'e tekme atan 3 kişi gözaltına alındı.


İddia: Hakemler bu hafta maçlara çıkmayacak!

Ankaragücü Başkanı Koca ve beraberindekilerin sahaya girerek hakem Meler'i darp etmesinin ardından liglerde görev yapan hakemler bu hafta maçlara çıkmama kararı aldı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek beraberindekilerle birlikte hakem Halil Umut Meler'i darp etti. 

A Spor'un haberine göre saldırının ardından hakemler bu hafta lig maçlarına çıkmama kararı aldı.

Ali Yerlikaya: Saldırı kabul edilemez, bu üzücü olayın takipçisiyiz...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankaragücü-Rizespor karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler7e yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını belireterek "Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz" dedi.

Süper Lig'de Ankaragücü - Rizespor karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler, maçın bitiş düdüğünü çaldıktan sonra sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğradı. Yüzüne aldığı yumrukla yere düşen Meler tekmelendi. Olayla ilgili üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Koca yok. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, spor dünyasını şoke eden saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya şunları kaydetti:   

"MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN