HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

'Fair Play' ödüllü AKP eski milletvekili... İşte saha ortasında hakem döven Faruk Koca! (VİDEO)

Çaykur Rizespor maçının ardından adamlarıyla sahaya girip hakem Meler'i yumruklayan ve darp eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca kimdir? S...


Çaykur Rizespor maçının ardından adamlarıyla sahaya girip hakem Meler'i yumruklayan ve darp eden Ankaragücü Başkanı Faruk Koca kimdir?

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler sahada saldırıya uğradı. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca Meler'e yumruk attı. Koca'nın yanındaki kişiler ise Meler'in yüzüne ve vücuduna defalarca tekme attı.

Saldırının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca merak konusu oldu. 


İKİ DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ YAPTI

Faruk Koca 1964 yılında Ankara'nın Bala ilçesinde dünyaya geldi. AK Parti'nin kurucu üyesi olan Koca, TBMM'de XXII. ve XXIII. Dönem AK Parti'den Ankara Milletvekilli olarak görev yaptı.

2021 yılında yapılan olağan genel kurulda 1058 oyun 802'sini alan Faruk Koca Ankaragücü başkanlığına seçildi.

FAİR PLAY ÖDÜLÜ ALDI

Halil Umut Meler'i darp ederek futbolda son yılların en büyük skandallarından birine imza atan Faruk Koca'nın, 2022 yılında TFF tarafından Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü'ne layık görüldüğü de ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Ankaragücü'nün web sitesinden yayınlanan duyuruda şu ifadeler yer aldı:




"Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Ekim Ayı Fair Play/Adil Oyun Ödülleri’nin sahiplerini belirledi.

Başkanımız Sayın Faruk Koca, en iyi Başkan/Yönetici alanında ödüle layık görüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, “Ziraat Türkiye Kupası’nda Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan maç öncesinde futbol ailesine örnek gösterilecek sağduyulu açıklamalarıyla birlikte;

– Dostluk çağrısında bulunarak futbolun bir oyun olduğunu belirten yaklaşımı,

– Sporun birleştirici gücünü ve kardeşlik duygusunu ön plana çıkaran, ayrıştırıcı olmayıp birebir Fair Play ruhuyla örtüşen tutumu

nedenleriyle 'BAŞKAN/YÖNETİCİ ÖDÜLÜ’nü kazanmıştır.' ifadeleri kullanıldı." (GAZETE DUVAR)

Business News