Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Akcanlar Tekstil işçilerine polis müdahalesi: Polisin tekme attığı bir işçinin apandisiti patladı. 33 gözaltı var! (VİDEO)

BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika temsilcisi Mazlum Ayçiçek’le birlikte 31 işçi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Müdahale sırası...


BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika temsilcisi Mazlum Ayçiçek’le birlikte 31 işçi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Müdahale sırasında polisin tekme attığı bir işçinin apandisiti patladı.

Antep’te vergi düzenlemesi ve yedili sisteme karşı 17 Ağustos’ta direnişe başlayan Akcanlar Tekstil işçileri ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Basın açıklaması yapmak için Akcan Holding’e bağlı Divan Gaziantep Otel önünden Grand Otel önüne yürümek isteyen işçilere polis müdahale etti.

Birleşik Tekstil ve Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika temsilcisi Mazlum Ayçiçek’le birlikte 31 işçi ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Müdahale sırasında polisin tekme attığı bir işçinin apandisiti patladı. Yaralanan işçi 24 Aralık Devlet hastanesine kaldırıldı.

Gözaltına alınmayan işçiler, arkadaşları serbest bırakılana kadar emniyetin önünde bekleyeceklerini söyledi.

BİRTEK-SEN sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Sendika yöneticilerimiz ve işçiler darp edilerek, ters kelepçe ile gözaltına aldılar. Polisiyle, valisiyle patronun yanında yer alan herkesten hesap soracağız. Gözaltına alınan arkadaşlarımız bir an önce serbest bırakılsın" dedi.

Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu yaptığınız anayasal bir hak olan toplanma ve gösteri hakkının gaspıdır. Daha iki gün önce Grand Otel önünde açıklama yapabilen işçiler bugün neden Divan Otel önünde yaka paça gözaltına alınıyor? İşçiler de kağıt üstünde en az patronlar kadar haklara sahip. Bu düzenin patron düzeni olduğunu bizzat siz işçilerin gözüne sokuyorsunuz. İşçiler ve sendika yöneticileri derhal serbest bırakılsın" dedi. (BİANET)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN