Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Sosyalist hareketin tanınan isimlerinden Haluk Ağabeyoğlu hayatını kaybetti...

Araştırmacı kimliği ile de bilinen, sosyalist hareketin tanınan isimlerinden Haluk Ağabeyoğlu hayatını kaybetti. Haluk Ağabeyoğlu geçirdiği ...


Araştırmacı kimliği ile de bilinen, sosyalist hareketin tanınan isimlerinden Haluk Ağabeyoğlu hayatını kaybetti.

Haluk Ağabeyoğlu geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti. Vefat haberini, Ağabeyoğlu’nun dostları sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Hrant Dink davasının takibi sürecinde ve Gezi eylemlerinde aktif rol üstlenen Ağabeyoğlu, 2015’te HDP'ye yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Sendikacı Başaran Aksu, Ağabeyoğlu'nun üç gün önce dayanışma amacıyla Soma'da olduğunu duyurdu.

Ağabeyoğlu son olarak Filistin'de öldürülen aktivist Ayşe Ezgi Eygi ile ilgili paylaşım yapmıştı.

Tek başına protesto

1996 yılında Başbakan Tansu Çiller, İstinye Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederken Haluk Ağabeyoğlu'nun protestosu ile karşılaştı. ÖDP üyesi Ağabeyoğlu, "Tansu çetelerini bunlarla kapatamazsın. Yaşasın özgürlük ve dayanışma" diye bağırdı. Beş dakika kadar sürdürdüğü eylem korumalar tarafından gözaltına alınması ile sona erdi.

Ağabeyoğlu, Ayrıntı Yayınları'ndan çıkan "3. Havalimanı işçileri mistik tülü kaldırdı" isimli çalışmaya da katkı sunmuştu. Ağabeyoğlu ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümünden 1983 yılında mezun olmuştu. (BİANET) (Fotoğraf: Ayşegül Oğuz / 1+1 Express)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN