Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Çatalca Emniyet Müdürü işçilere saldırdı, bir işçinin boğazını sıktı, bir kadın işçiye fiziki müdahalede bulundu! (VİDEO)

Sendika paylaştı: Emniyet müdürü direnişteki işçilere böyle saldırdı! Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 57 gündür Çatalca'dak...


Sendika paylaştı: Emniyet müdürü direnişteki işçilere böyle saldırdı!

Sendikaya üye oldukları için işten atılan ve 57 gündür Çatalca'daki Polonez fabrikası önünde eylem yapan işçilere polis müdahale etti. Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan da Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan.

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve eylemleri 57 gündür devam eden Polonez işçilerine, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan "defolun buradan" diyerek saldırdı. Hakaret ederek bir işçinin boğazını sıkan Turhan, video çeken bir kadının da üzerine yürüdü. 

Çatalca'da kurulu Polonez fabrikasının önünde devam eden eylemde işçiler işverenin kolluk kuvvetleri desteğiyle fabrikaya işçi soktuğunu belirterek tepki gösterdi. Polis eylemlerini sürdüren işçileri fabrika önünden uzaklaşmaya çalışırken arbede yaşandı. Kadınlı erkekli işçi grubu, "Hak, Hukuk, Adalet" sloganı atarken polisin biber gazı da kullandığı arbede sırasında fenalaşanlar oldu.  

EMNİYET MÜDÜRÜ BOĞAZINI SIKTI

Öte yandan Tek Gıda İş örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, sosyal medya hesabından, direnişteki işçilere yönelik tutumu tepki çeken ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan'ın da işçilere saldırdığı görüntüleri paylaştı. Görüntülerde Turhan, yanındaki polislere işçilere saldırı emri veriyor, hakaret ederek bir işçinin boğazını sıkıyor ve bu durumu görüntüleyen bir kadının da üzerine yürüyor.   

'ÜRDÜN SERMAYESİNİN ÖZEL SİLAHLI MEMURU MUDUR?'

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşarak yaşananlara tepki gösterdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül'ü etiketleyen Bayhan şunları kaydetti. "İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve İstanbul Valisi Davut Gül'e soruyoruz: Polonez işçilerine saldıran Ali Osman Turhan, Çatalca Emniyet Müdürü müdür? Yoksa, Ürdün sermayesinin ve işbirlikçilerinin özel silahlı memuru mudur? Polonez işçilerinin yanındayız!"   

'TÜM ÇABALARA RAĞMEN DİRENİŞ KAZANACAK!'

Bu arada Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Örgütü "57 gündür fabrika önünde direnen işçilere bir kez daha patronların talimatıyla polis saldırarak, direniş alanını dağıtmaya çalışıyor. Tüm çabalara rağmen direniş kazanacak! Esenyurt İlçe Sekreterimiz Yusuf Ulu, Polonez işçilerine yapılan polis saldırısında yoğun biber gazı kullanımından dolayı bayılarak hastaneye kaldırıldı. İşçilerden yaralanan, baygınlık geçiren, ambulansla hastaneye yetiştirilenler var" paylaşımı yaptı.

'KOLLUK KUVVETLERİ MAHİYETİNDE FABRİKAYA İŞÇİ SOKAMAZSINIZ' 

Tek Gıda İş temsilcileri de "İşçiye yapılan saldırının hesabı sorulacak! Biz dedik bu saatten sonra mevzi vermeyiz. Kolluk kuvvetleri mahiyetinde fabrikaya işçi sokamazsınız. Buna izin vermeyiz. İşçi işten atılan işçilerin üstüne basıp fabrikaya girebilir. Aksi bir durum pazarlık unsuru olamaz" açıklamasını yaptı. (CUMHURİYET) 

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN