Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

ODTÜ mezuniyet töreninde rektör protesto edildi: "Ne iktidar ne rektör, ODTÜ bizimdir" (VİDEO)

ODTÜ mezuniyet töreni başladı. Öğrenciler geçen ay üniversiteye atanan Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşmasını protesto etti. ODTÜ'd...


ODTÜ mezuniyet töreni başladı. Öğrenciler geçen ay üniversiteye atanan Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşmasını protesto etti.

ODTÜ'de 2024 yılı mezuniyet töreni saat 18.00 itibariyle başladı. Mezunlar kapıların açılmasıyla birlikte hazırladıkları pankartlarla Devrim Stadyumu'nda yürümeye başladı. Tribünlerde öğrenciler ve veliler alkışlarla mezunları selamladı.


ODTÜ öğrencileri ise tribünlerde "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir!" pankartını açtı. Yeni atanan Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in öğrencilerle yürümesi esnasında ise tribünlerden yuhalamalar ve "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir." "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz!" gibi sloganlar atıldı.


YOZGATLIGİL PROTESTO EDİLDİ

ODTÜ öğrencileri, 2024 yılı ODTÜ mezuniyet töreninde geçen ay üniversiteye atanan Rektör Ahmet Yozgatlıgil'in konuşmasını protesto etti. Yozgatlıgil konuşmaya başladığı esnada sahada bulunan pek çok mezun öğrenci Yozgatlıgil'i sırtları dönük şekilde protesto ettiler.

Devrim Stadyumu'nun tribün kısmında bulunan öğrenciler de yuhalama ve sloganlarla ses çıkararak “Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir” pankartını açtılar. Öğrenciler Yozgatlıgil ODTÜ’ye Rektör olamaz!” ve “İn in sahneden in” gibi sloganlar attı. Velilerden birçoğu da öğrencilerin eylemliliklerine alkışlama veya slogana eşlik etmek gibi desteklerde bulundu.


Her sene olduğu gibi ODTÜ bölüm birincileri mezuniyette konuşmalarını yaptı.

İngilizce Öğretmenliği bölümünden Ali Yıldız konuşmasında Kavaklık Direnişi, Onur yürüyüşündeki baskılara, soruşturmalara kampüste öğrencilerin yaşadığı problemlere değindi. Konuşması sırasında tribünden ve mezunlardan alkışlarla destek aldı. (EVRENSEL)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN