Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

"Terazi şaştıysa adalet olmaz komutan. Bir gün sen de kalırsın bu terazinin altında" (VİDEO)

Jandarma, Fernas işçilerinin maden önüne gitmesini bir kez daha engelledi. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, &quo...


Jandarma, Fernas işçilerinin maden önüne gitmesini bir kez daha engelledi. Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, "Terazi şaştıysa adalet olmaz komutan" diye seslendi.

Manisa'nın Soma ilçesinde sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan ve bu nedenle eylem yapmak isteyen Fernas Madencilik işçilerinin önü bir kez daha jandarma tarafından kesildi. 

30 Ağustos'ta maden önündeki eyleme desteğe gitmek için yola çıkan işçiler ve aileleri engellenmiş, ve 4 kişi gözaltına alınmıştı. İşçiler, bugün tekrar madenin önüne gitmek istedi. İşçilerin önüne barikat kuran jandarma görevlileri valiliğin yasaklama kararını gerekçe göstererek yolu kesti.

İşçiler ve aileleri yasak kararını görmek isteyince jandarma komutanı "Yasak kararını göstermek zorunda değilim" diye yanıt verdi. 

'TERAZİYİ DÜZGÜN TUTUN KOMUTAN'

MA'nın haberine göre jandarma barikatı önünde konuşma yapan Bağımsız Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır, Somalıların bir avuç insana köle edilmek istendiğini söyledi.

Yolu kendilerinin değil, askerin kapattığını belirten Çakır, "Birazdan yolu kapattığımızı söyleyerek bizi gözaltına alırsınız. Biz işçinin hakkını söke söke alacağız. Biz hakkımızı, adaletimizi istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Terazi şaştıysa adalet olmaz komutan. Bir gün sen de kalırsın bu terazinin altında. Yasak olduğunu söylüyorsunuz, kararı isteyince göstermiyorsunuz. Bizi mi onları mı savunuyorsunuz? Ben nezarette kaldım, o müdür kaldı mı? Komutan, yanlış yapıyorsun, teraziyi düzgün tutun. Yasayı o ihlal ediyor ama ceza bize veriliyor. 500 asker burada karşımızda. Jandarmayı geçip patronla görüşemiyoruz" diye konuştu.

Jandarma ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmazken işçiler "Komutan müdürü kolluyor", "Her yer Fernas, her yer direniş" ve "Madenciye yolu aç" sloganları attı. (MA - GAZETE DUVAR)

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN