Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Çıplak ayaklı işçiler anlatıyor: 'Bir yumurta kadar değerim yok' (VİDEO)

Çıplak ayakla Ankara'ya yürüyen ve 'Haklarımızı bedenlerimizle kazanacağız' diyen Fernas işçileri, neden eylem kararı aldıkların...


Çıplak ayakla Ankara'ya yürüyen ve 'Haklarımızı bedenlerimizle kazanacağız' diyen Fernas işçileri, neden eylem kararı aldıklarını ve taleplerini çarpıcı örnek ve ifadelerle anlattı.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik'te işçiler iş güvenliğinin sağlanması ve düşük ücretlerin düzeltilmesi için eyleme başladı. Şirket ise sendikalı oldukları gerekçesiyle 6 işçinin işlerine son verdi.


Bir ay boyunca, güvenlik güçlerinin sert müdahalelerine rağmen Fernas Madencilik genel merkezi önünde oturma eylemi sürdüren işçiler seslerini daha gür duyurabilmek için Manisa'dan çıplak ayakla yürüyerek yola çıktı ve 8 günde Ankara'ya ulaştı.


Eylemci işçilerin bir kısmı 301 işçinin öldüğü Soma maden faciasından kurtulmuştu. İşçileri ölüme götüren ihmallerin yakın tanığıydılar. Şimdi Fernas Madencilik'te yaşanan çok daha ağır ihmalleri değiştirmek için başkentte eylem yapıyorlar. Türlü engellemelere rağmen "Haklarımızı bedenlerimizle kazanacağız" diyen işçiler bugüne kadar yaşadıklarını ve taleplerini anlattı. (DUVAR)

Hiç yorum yok