Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem! Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Elazığ ve çevre illerde hissedildi...

AFAD verilerine göre; Malatya Kale'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Şa...


AFAD verilerine göre; Malatya Kale'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Paniğe neden olan deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Şanlıurfa, Elazığ ve çevre illerde hissedildi. Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem, Diyarbakır, Gaziantep, Batman, Şanlıurfa, Elazığ ve çevre illerden hissedildi. Sarsıntının derinliği 10.07 kilometre olarak ölçüldü.

MALATYA BELEDİYE BAŞKANI: SAHA TARAMAMIZ DEVAM EDİYOR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yaptığı açıklamada “Şu ana kadar bizlere ulaşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

5 İLDE OKULLAR TATİL

Depremin merkez üssü Malatya ile sarsıntının hissedildiği Şanlıurfa, Adıyaman, Batman ve Elazığ'da okullar tatil edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: "CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ"

Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından depremle ilgili yapılan açıklama, "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

ELAZIĞ'DA 4 KİŞİ KISMİ HASARLI BİNADAN SAĞ OLARAK KURTARILDI

Öte yandan AFAD'dan yapılan yeni açıklamada, "Elazığ ilinde kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır" denildi.

Ayrıca, "Deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar gelmiştir. Malatya ili Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana gelmiştir" bilgisi paylaşıldı.

30 ARTÇI SARSINTI MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 10.46'daki 5,9 büyüklüğünde depremin ardından 30 artçı sarsıntı yaşandı. Artçı sarsıntıların 1,2 ila 3 büyüklüğü aralığında meydana geldiği belirlendi.

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da Habertürk TV’ye yaptığı açıklamada "Kale’de yaşanan deprem şehrimize sınır olmasından dolayı hissedildi. Vatandaşlarımız panik halinde daha güvenli yerlerde kendilerini koruma altına aldılar. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yansımadı. Saha çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Hiç yorum yok