HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Altın Palmiye'yi Haneke Kazandı

65. Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül "Altın Palmiye" Avusturyalı Michael Haneke'nin "Amour" (Aşk) filmin...


65. Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül "Altın Palmiye" Avusturyalı Michael Haneke'nin "Amour" (Aşk) filmine verildi. En iyi senaryo ödülü Romen yönetmen Cristian Mungiu'nun "Au-dela des collines" filmine, "en iyi yönetmen ödülü" ise "Post tenebras lux" adlı filmiyle Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas'a verildi.
65. Cannes Film Festivali'nde en büyük ödül "Altın Palmiye" bu yıl Avusturyalı Michael Haneke'nin "Amour" (Aşk) filmine verildi. Festivalde en iyi senaryo ödülü, Romen yönetmen Cristian Mungiu'nun "Au-dela des collines" filmine verilirken, "en iyi yönetmen ödülü" ise "Post tenebras lux" adlı filmiyle Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas'a verildi. "Jüri ödülü"nü ise de 75 yaşındaki İngiliz yönetmen İngiliz Ken Loch'ın "La part des anges" filmi aldı.
Festivalde "Altın Kamera" ödülü ABD'li yönetmen Benh Zeitlin'in "Les Betes du Sud sauvage" filmine, "festival büyük ödülünü" ise İtalyan yönetmen Matteo Garrone'nin "Reality" isimli filmine verildi
"En iyi kadın oyuncu" ödülünü ise iki Romen Cosmina Stratan ve Cristina Flutur, yönetmen Cristian Mungiu'nun, "Au-dela des collines" filmindeki performanslarıyla kazanırken, "en iyi erkek oyuncu" ödülünü Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Tnomas Vinterberg'in yönettiği "La Chasse" adlı filmdeki performansıyla kazandı. Festivalde Kısa Film dalındaki ödül ise, 'Sessiz' (Be Deng) filmi ile Rezan Yeşilbaş'a verildi.

Business News