Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Denizbank'ın yeni sahibi belli oldu!

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Türkiye’de banka satın alma özlemi nihayet bitiyor. Avrupa krizinde zora giren Belçikalı Dexia’nın sa...

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın Türkiye’de banka satın alma özlemi nihayet bitiyor. Avrupa krizinde zora giren Belçikalı Dexia’nın satışa çıkardığı Denizbank’ın Sberbank’a satışı ile ilgili anlaşma imzalandı.

Rusya’nın en önemli bankası Sberbank yıllardır Türkiye’de banka satın almak için girişimlerde bulunmuş ancak bir türlü amacına ulaşamamıştı. Kendisine önerilen bankaların da küçük ölçekli olmasından sonra Türkiye’ye yatırım kararını bir süreliğine erteleyen Sberbank’ın karşısına Avrupa krizinden sonra yeni bir fırsat olarak Denizbank çıkmıştı.

Belçikalı Dexia’nın sermaye ihtiyacını karşılamak için Türkiye’deki iştiraki Denizbank’ı satışa çıkarmasının ardından Denizbank’a Katarlılarla birlikte Rus Sberbank da talip oldu. Katarlılar’ın yaklaşık 6 aydır süren pazarlıklarda istenen rakamı çok bulmasının ve devreden çıkmasının ardından masada tek kalan Sberbank nihayet amacına ulaştı. Dün Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na Denizbank tarafından yapılan açıklamada Sberbank ile Dexia’nın Denizbank’ın satışı ile ilgili olarak münhasırlık anlaşmasını imzaladığı duyuruldu. Aynı açıklamada satış sözleşmesinin en kısa sürede imzalanması konusunda da anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Denizbank’ın KAP’a gönderdiği açıklamada şöyle denildi:
İlgili alıcılarla sürdürülmüş olan stratejik değerlendirme çalışmaları akabinde verilen nihai teklif sonucunda Dexia ve Sberbank bugün Denizbank’ın satışı hakkında görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaşmışlardır. Taraflar mümkün olan en kısa sürede satış sözleşmesini imzalamak konusunda da karar almışlardır. Bu anlaşma Dexia’nın 2011 yılı sonbaharında açıkladığı satış planının önemli bir adımıdır. 19 Ekim 2011 tarihinde Dexia yönetimi Denizbank’taki hisselerin tamamının satışına yönelik sürecin başlatılması kararını almıştı”

Hiç yorum yok