Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

İstanbul'da enerji işçilerine faşist saldırı

İstanbul'da maaş alamadıkları için iş bırakan enerji işçileri taşeron şirket patronu tarafından getirtilen faşistlerin saldırısına uğra...


İstanbul'da maaş alamadıkları için iş bırakan enerji işçileri taşeron şirket patronu tarafından getirtilen faşistlerin saldırısına uğradı. Olaya müdahale eden Enerji-Sen Genel Başkanı ve yöneticileri ile 4 enerji işçisi gözaltına alındı. Saldırı haberinin duyulması üzerine enerji işçileri taşeron şirketin Yeni Bosna'daki merkezine yürüdü ve oradaki yolu trafiğe kapattı. Gözaltına alınan Enerji-Sen yöneticileri ve enerji işçileri serbest bırakıldı. Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Yeni Bosna'ya giderek şirket önünde eylem yapan işçilere seslendi: 'Şirket aynı hatayı bir daha tekrarlarsa yine buraya geliriz'

İstanbul'da Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'de (BEDAŞ) çalışan elektrik sayaç okuma bölümünde çalışan işçiler 2 aydır maaşlarını alamadıkları için 21 Mayıs günü iş bırakmışlardı. 24 Mayıs günü de açma-kesme ve arıza bölümündeki işçiler iş bıraktı.

BEDAŞ bünyesinde Sefaköy bölgesinde bulunan sayaç okuma işini yapan Çıralı-Marsaş şirketi bugün, işe çıkmayan işçileri Ülkü Ocakları'ndan çağırdığı eli sopalı faşistlerin zoruyla işe çıkarmaya çalıştı. Ülkü Ocağı'ndan gelen faşistler, işçileri zorla arabalara bindirmeye çalıştı.

Daha sonra bölgeye gelen ve olaya müdahale etmek isteyen Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, Enerji-Sen Örgütlenme Uzmanları Ahmet Çakır ve Ali Duman ile iki Enerji-Sen üyesi Turgay Kobal ve Zeki Görer polis tarafından gözaltına alındı.

Enerji işçileri taşeron şirketin önünde
Gözaltına alınanlar Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi'ne götürüldü. Gözaltında bulunan Genel Başkan Kamil Kartal'ın çağrısı ile okuma ve açma-kesmede çalışan yüzlerce Enerji-Sen üyesi Yeni Bosna Koçtaş'ın arkasında bulunan taşeron şirket binasının önüne yürüdü.

Enerji-Sen'liler serbest bırakıldı
Yeni Bosna'daki şirketin önüne gelen 350 enerji işçisi o bölgedeki karayolunu trafiğe kapattı. Polis de şirketin önüne geldi. Şirketin binası önündeki bekleyiş sürerken işçiler, maaşlarını ve gözaltına alınan Enerji-Sen'lilerin serbest bırakılmasını talep etti. İşçilerin eylemi sonucunda Enerji-Sen yöneticileri ve enerjiş işçileri serbest bırakıldı.

Karakoldan çıkarak Yeni Bosna'ya gelen Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, işçilere seslendi. Kartal, taşeron şirketin aynı hatayı tekrarlaması durumunda yeniden şirketin önüne geleceklerini söyledi. Konuşmanın ardından açma-kapama işçileri işbaşı yaparken, okuma işçileri de iş bırakma eylemlerine devam etti.

Sefaköy'de neler olmuştu
BEDAŞ bünyesindeki sayaç okuma taşeronu Çıra-Marsaş şirketi, işçileri tehdit etmeye başladı. Noter getirerek iş akitlerine son vereceğini açıkladı. Ama sayaç okuyan enerji işçileri bu tehditlere aldırmadılar. Salı ve Çarşamba günü 700 işçi iş bıraktı.

Enerji-Sen, Bugün (24 Mayıs) Tes-İş Sendikası'nın da üyelerinin bulunduğu Sefaköy bölgesine giderek mücadeleye katılım çağrısı yaptı. Sefaköy bölgesindeki sendikasız ve Tes-İş'e üye işçiler de çağrıya olumlu cevap verdi.

Enerji-Sen Genel Başkanı Kamil Kartal, olaylarla ilgili şu açıklamayı yaptı: Emeğimiz, ekmeğimiz, alınterimiz için mücadele ediyoruz

Sendika.Org


Hiç yorum yok