HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kürtaj hakkı eylemine polis saldırdı

Başbakanın kürtaj hakkına yönelik saldırgan açıklamalarının ardından Eskişehir'de eylem yapan kadınlara polis saldırdı Başbakanın kür...


Başbakanın kürtaj hakkına yönelik saldırgan açıklamalarının ardından Eskişehir'de eylem yapan kadınlara polis saldırdı

Başbakanın kürtaj hakkına saldıran açıklamalarının ardından Eskişehir Demokratik Kadın Platformu bir eylem yaparak kürtaj hakkına yönelik saldırıyı protesto etmek istedi. "Kürtaj haktır, Uludere katliamdır" diyerek AKP İl Binası'na yürümek isteyen kadınların önü cadde üzerinde polis tarafından kesildi. Polisin AKP İl Binası'nı göstererek "Orada bir grup var. Sizin için tehlikeli" demesine kadınlardan tepki gelirken, kadın avukatlar basın açıklaması yapmanın anayasal bir hak olduğunu söyledi. Buna karşın barikatı açmayan polis, bir süre sonra biber gazı, cop ve kalkanlarla kadınlara saldırdı.



Polis saldırısı sonucunda biri fotoğraf çeken 8 kişi gözaltına alındı. Saldırı sonrasında çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi. Saldırının ardından kadınlar, Merkez Karakolu önüne giderek gözaltına alınanların serbest bırakılması için bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi.

Sendika.Org / Eskişehir
Fotoğraflar: Sendika.Org, Cumhuriyet





Business News