HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ankara'da kadınlar sokakları doldurdu

Erdoğan’ın “kürtaj” ile ilgili açıklamalarının ardından Ankara’da kadınlar sokağa çıktı. Polisin tüm baskılarına kadar eylemlerinde geri adı...

Erdoğan’ın “kürtaj” ile ilgili açıklamalarının ardından Ankara’da kadınlar sokağa çıktı. Polisin tüm baskılarına kadar eylemlerinde geri adım atmayan kadınlar “Kürtaj haktır, Uludere katliamdır” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her kürtaj bir Uludere’dir” sözlerinin ve kürtajın yasaklanması yönünde çalıştıklarını açıklamasının ardından Ankara'da kadınlar sokağa çıktı. Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla Kızılay YKM önünde bir araya gelen kadınlar “Kürtaj haktır Uludere katliam” yazan pankartla Başbakanlık'a kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Kürtaj benim seçimim katliam Tayyip’in”, “Bağır herkes duysun, Tayyip şiddeti son bulsun”, “Fatma Şahin uyuma şu Tayyip’i koruma” şeklinde sloganlar atan kadınlar ellerinde de “Kürtaj hakkım cinayet değil, bedenim benim Tayyip’in değil”, “Cinayet dediğin erkek şiddeti kürtaj dediğin kadınların tercihi”, “Başbakan elini rahmimden çek” şeklinde dövizler taşıdı. Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı eyleme yaklaşık bin kadın katıldı. 

Hopa'dan Uludere'ye tavır kadın bedenine
Ankara Kadın Platformu adına Başbakanlık önünde yapılan açıklamada Erdoğan’ın devlet şiddetini gizlemek adına kadın bedenine saldırdığı ve bu saldırının da ilk olmadığı belirtildi. Hopa olaylarını da unutmayan kadınlar, Erdoğan’ın bu tavrını Halkevleri MYK üyesi Dilşat Aktaş için de sergilediği ve Aktaş’tan özür dilemek yerine “Kadın mıdır kız mıdır belli değil” diyerek kadın bedenine yönelik tavrını sergilediğini söyledi.

Açıklamada Uludere'de, Hopa'da yaşananların, kadın katillerinin cezasız kalmasının Başbakan'ın sorumluluğu olduğuna değinilirken; "Kadın bedeni, cinselliği ve doğurganlığı Başbakan'ın tasarrufunda değildir" denildi. "AKP'nin kadın düşmanlığına karşı mücadelemiz devam ediyor, haklarımızın sınırlandırılmasına izin vermeyeceğiz" denilerek açıklama sonlandırıldı.

Açıklamanın ardından yumurtalar sahnede
Açıklamanın ardından kadınlar başbakana iletilmek üzere Başbakanlık'a yumurta attı. “Bunlara yetmez ama daha fazla yumurta” diyerek yumurtaları atan kadınlara karşı polisler kendilerini kalkanlarıyla korudu.

Polis kadınların önünü kesti
Basın açıklamasının ardından Yüksel Caddesi’ne gitmek ve oradan dağılmak isteyen kadınların önünü polis Yüksel Caddesi metro çıkışında hiçbir gerekçe göstermeden kesti. Yaşanan kısa süreli arbedede eyleme katılan hamile bir kadın, polis ile eylemciler arasında sıkıştı. Polis, kadının hamile olmasını belirtmesine rağmen barikatı açmadı. Kadınların kararlı tutumu sonucu polis barikatı kaldırmak zorunda kaldı.

Fatma Şahin’i de unutmadılar
Yüksel Caddesi'ne gelinmesinin ardından kadınların bir kısmı dağılırken, bir kısmı ise Fatma Şahin'i de unutmayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yürüme kararı aldı. Ancak kadınların önü bu kez de Konur Sokak çıkışında polis tarafından kesildi. Burada polisin tavrını teşhir eden kadınlar, sloganlar eşliğinde eylemlerini sonlandırdı.

Sendika.Org/ Ankara











Ankara'da kadınlar sokağa çıktı ile insan08

Business News