HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Memleketi Yeni Akit mi yönetiyor?

İslamcı hareketin gerici-ayrımcı özünü yayın çizgisi olarak benimseyen Yeni Akit, AKP ile özdeş bir yayına dönüştü. Uludere’de Yeni Akit, ...



İslamcı hareketin gerici-ayrımcı özünü yayın çizgisi olarak benimseyen Yeni Akit, AKP ile özdeş bir yayına dönüştü. Uludere’de Yeni Akit, AKP ağız birliği yeni icraatlarla sürüyor. Gazetenin bugünkü “Kürtaj” manşeti Sağlık Bakanı’nın ağzından hükümetin resmi açıklamasına dönüştü. Birkaç gün önce hakkında karalama kampanyası yürüttüğü Esra Arsan’ın işine son verildiği iddiası gündemde 

İslamcı basının ayrımcı, gerici yayınlarıyla tanınan gazetesi Yeni Akit, iktidarının üçüncü döneminde gerici-baskıcı karakteri öne çıkan AKP il özdeş hale geliyor. Yeni Akit’in (internette habervaktim.com) ırkçı, ayrımcı, gerici çizgisi artık resmi hükümet politikası olarak gündeme geliyor. Mayıs ayında gazetenin yayınları hükümetin girişimiyle hızla karşılık buldu. 

Gazetede Uludere’ye ilişkin 19 Mayıs’ta Hasan Karakaya’ya ait ‘Uludere'ye akıtılan gözyaşı, PKK'ya verilen cansuyudur’ başlılı yazı bu yazıdan birkaç gün sonra Önce İdris Naim Şahin’in ardından başbakanın açıklamasıyla resmi AKP söylemine dönüştü. Erdoğan açıklamalarında sık sık “Uludere’nin terör örgütü tarafından gündemde tutulduğunu” iddia etti. 

Yeni Akit’in iddiası Sağlık Bakanı’nın resmi açıklamasına dönüştü 
Bugün kürtaj tartışmalarını manşetine taşıyan Yeni Akit, Kenan Evrenin resmini basıp “İşte kürtajın mimarı” başlığını attı. Gazetenin iddiasına göre kürtaj yasasını Kenan Evren teklif etmiş ve çıkardığı yasa yüzünden “milyonlarca çocuk katledilmiş.” Kürtaj hakkının ikinci dalga feminist hareketin temel taleplerinden birisi olduğu ve kadın mücadelesinin kazanımı olarak tüm dünyada yasalaştığına yer vermeyen gazete, kürtajı katliam olarak nitelemekten geri durmamış. Gazetenin bu akıl dışı manşeti öğen saatlerinde kürtajla ilgili açıklamalarda bulunan Recep Akdağ tarafından da dile getirildi. Akdağ : “Türkiye’de kürtaj konusu bir 12 Eylül yasası olarak darbeden sonra bir ’oldu-bitti’ye getirilmiştir” dedi. 

Akit hedef gösterdi Bilgi işten çıkarıyor 
Gazetenin yayınlarının yalnızca hükümet cephesinden karşılık bulmadığı Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Esra Arsan’ın işten çıkarıldığı yönündeki haberlerle anlaşıldı. AKP’nin medyaya dönük baskıları hakkında ANF’ye bir açıklama yapan Esra Arsan’ı bu beyanatı nedeniyle “Üniversitede bir PKK yandaşı” haberiyle hedef haline getiren gazetenin ilk saldırısı sonuç verdi. Bilgi Üniversitesi Medya İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Arsan’a üniversite yönetimi tarafından işten çıkarıldığı sözlü olarak iletildi. Henüz yasal bir işten çıkarma tebligatı yapılmadığı için netlik kazanmayan işten çıkarma iddiasına karşı bir protesto hazırlığı var.

Sendika.Org 

Business News