HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

AKP kıdem tazminatını gasp etmekte kararlı

Ali Babacan kıdem tazimanıtının bundan böyle toplu ödenen bir rakam olmaktan çıkacağını ve yeni sistemin bireysel emeklilik sistemi (BES) ü...


Ali Babacan kıdem tazimanıtının bundan böyle toplu ödenen bir rakam olmaktan çıkacağını ve yeni sistemin bireysel emeklilik sistemi (BES) üzerinden yürüyeceğini söyleyerek, sermaye sınıfının yüreğine su serpti.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan kıdem tazminatının bundan böyle toplu ödenen bir rakam olmaktan çıkacağını ve yeni sistemin bireysel emeklilik sistemi(BES) üzerinden yürüyeceğini söyledi.
Türkiye Bankalar Birliği'nin 55.Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, sermaye sınıfına iki güzel haber verdi.
İlk haber, sermayenin üzerine büyük yük getirdiğini söylediği kıdem tazminatıyla ilgili. Buna göre Babacan yaptığı konuşmada, "Bir kıdem tazminatı fonu oluşturulacak. Fon içinde herkesin kendi hesabı ayrı ayrı tutulacak. Tüm çalışanların kendi şahsı adına açılmış bir hesapta kıdem tazminatı birikecek. Şu anda işverenin bir yükümlülüğü olarak birikiyor. Ama çalışanın bir hakkı olarak hesabına yatırıldığında, bu bireysel emeklilik sistemi üzerinden büyük ihtimalle çalışacak, yine tasarruf oranlarının artmasında faydalı olacak" dedi.
Babacan’nın sermayenin yüreğine su serpen bir başka açıklaması ise Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili. Sermayenin büyük tepki gösterdiği ve değiştirilmesi yönünde uzun süredir lobi yaptığı Yeni TTK için Babacan şöyle konuştu:
"Türk Ticaret Kanunu biliyorsunuz, eğer üzerindeki maddelerde değişiklikleri tamamlayabilirsek 1 Temmuz'da yürürlüğe giriyor. Önemli bir tasarı ancak, 40-50 maddesinde değişiklik olabilir. Kanun, bu haliyle 1 Temmuz'da yürürlüğe girmemeli diye düşünüyoruz. Uygulaması ticaret hayatında çok önemli sıkıntıları beraberinde getirebilir. 3 bin maddesi, 3 günde geçti ama ne şartla. 'Bunu böyle geçirelim, uygulama tarihini ileri atalım' diye. Şimdi bu konuda görüşlerin hepsi geldi. Bankalar Birliği de EKK'ya katkı veriyor ve bu konuda çalışmamız devam ediyor."
(soL-Haber Merkezi)

Business News