HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

RTÜK Başkanı: "Osmanlı cinleri istihbaratta kullandı"

Daha önce medyada yer alan TRT’deki skandal “istihbaratçı cinler” haberine bir destek de RTÜK Başkanı Davut Dursun’dan geldi. Dursun Osmanl...


Daha önce medyada yer alan TRT’deki skandal “istihbaratçı cinler” haberine bir destek de RTÜK Başkanı Davut Dursun’dan geldi. Dursun Osmanlı’nın cinleri istihbaratta kullandığını bildiğini söyledi.
Gazeteci Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi programının bugünkü konuğu olan RTÜK Başkanı Davut Dursun, TRT’de yayınlanan “istihbaratçı cinler” haberini düşünce özgürlüğü olarak savunurken, cinlerin Osmanlı döneminde istihbaratta kullanıldığını dile getirdi.
Cnntürk ekranlarındaki Medya Mahallesi programın sunucusu olan gazeteci Ayşenur Arslan, TRT’nin bu skandal haberine ilişkin RTÜK Başkanı Davut Dursun’a herhangi bir inceleme yapılıp yapılmadığını sordu.Skandal habere skandal yanıt
Devlet televizyonu TRT Haber kanalında 25 Mart Pazar günü yayınlanan “Büyük Takip” adlı programda istihbarat tekniği olarak “cinler” anlatılmış ve Rusların istihbaratta cinleri kullanmakta oldukça başarılı olduğu belirtilmişti.
Arslan’ın sorusuna yanıt veren Dursun ise en az TRT kadar büyük bir skandala imza atarak, “Osmanlı döneminde istihbarat faaliyetlerinde bu tür farklı şeylerin kullanıldığını en azından tarihsel bilgi olarak biliyorum” dedi.
“Cinlerin faldan farkı ne?”
Birçok programa dönük kolayca yaptırım uyguladığı bilenen RTÜK Başkanı söz konusu TRT’nin cinler haberi olunca, konunun özgürlük açısından değerlendirilmesini talep etti.
“İnsanlar bir konu hakkındaki düşüncelerini farklı şekillerde ifade edebilirler” diyen Dursun, barışçı yöntemlerle, suçlamaya gitmeden ifade özgürlüğünün kullanılabileceğini söyledi.
Arslan’ın “cinler haberi düşünce özgürlüğü sayılabilir mi ya da kişisel görüş sayılabilir mi” sorusuna ise Dursun, “yayınlanan fallardan ne farkı var bunun” dedi.

Business News