HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Polis 18 yaşındaki genci ensesinden vurdu!

17 Temmuz’da Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Melikahmet-Balıkçılarbaşı civarında seyir halindeki araca "dur" ihtarına uymadığı i...

17 Temmuz’da Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ne bağlı Melikahmet-Balıkçılarbaşı civarında seyir halindeki araca "dur" ihtarına uymadığı iddiasıyla polis tarafından açılan ateş sonucu 18 yaşındaki Nurhak Çartay isimli gencin ensesinden aldığı kurşun ile ağır yaralandığı ortaya çıktı. Bugün İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvurarak hukuki yardım talebinde bulunan Çartay ailesi, İHD aracılığı ile olayda sorumluluğu bulunan polisler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

Ağabeyinin 17 Temmuz’da saat 01.00-01.30 sularında Balıkçıbaşı-Melikahmet civarında kendilerine ait Şahin marka araç ile seyir halinde iken polis tarafından durdurulmak istendiğini fakat ehliyetleri olmadığı için korktukları ve durmadıklarını söyleyen 16 yaşındaki Y. Çartay, polisin bunun üzerine araca doğru 5 el ateş ettiğini ve ateş eden polisin “Kolundan vurdum” diye bağırdığını kaydetti. Ateş sırasında şoför koltuğunda oturan kardeşinin ensesinden yaralandığını söyleyen Y. Çartay, yaralı halde ağabeyi direksiyondayken aracın bir ya da bir buçuk kilometre uzaklaştıktan sonra aracın arkadaşı Sercan Tokuş tarafından durdurulduğunu ve 112 Acil Servise haber verildiğini ifade etti. Ağır yaralı olarak bir buçuk saat sonra hastaneye kaldırılan kardeşinin halen Diyarbakır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altında olduğunu belirten Y. Çartay, “Kurşun kardeşimin ensesine isabet ettiği için hayati tehlikesi halen devam ediyor. Çok kan kaybetmiş. Doktorlar da pek umutlu değil. Ki kurtulsa da felç kalma riski çok yüksek” dedi.

'VURDUM! TERÖRİST VURDUM!' NİDASI

Nurhak Çartay’ın ablası Sitem Çartay (24) da görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre olay günü polisin iki eş arasında yaşanan kavga nedeniyle polisin olay yerinde bulunduğunu, araç ile olay yerinden geçerken kardeşinin ise bu polisler tarafından durdurulmak istendiğini söyledi. Durmayan araca ateş açan polisin “Vurdum! Terörist vurdum. Kolundan vurdum” dediğini, diğer polislerin “Neden peşinden gitmedin” demesi üzerine “Diğer ekiplere haber veririm” dediğini aktaran Çartay, meydana gelen olaya ilişkin olay yerinde bulunan mobese kameralardan faydalanılabileceğini kaydetti.

Konuya ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi aracılığı ile Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusu sırasında savcının; “Kardeşinin o sırada orada ne işi vardı. Polisler onları terörist sandığı için havaya ateş açmışlar. Daha önce orada 2 polis arkadaşımız teröristler tarafından şehit edilmiş” dediğini söyleyen abla Çartay, meydana gelen olayın peşini bırakmayacaklarını davacı olacaklarını kaydetti. (Diyarbakır/DİHA)

Business News