Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Siyasi tutuklular kitap yasağına karşı açlık grevinde

F tipi hapishanelerde kitap sınırlamasına karşı mahkumlar süresiz açlık grevine başladı. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde hücrelerde...

F tipi hapishanelerde kitap sınırlamasına karşı mahkumlar süresiz açlık grevine başladı. Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde hücrelerde kişi başına 10 kitap bulundurulması yönünde alınan karar üzerine  1 No’lu ve 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde toplam 43 mahkumun  açlık grevine başladığı açıklandı.
kitapyasakEzilenlerin Hukuk Bürosu’ndan Avukat Sezin Uçar, 2 No’lu F Tipi Cezaevinde bulunan MLKP dava tutuklusu müvekkilleri Seyfi Polat, Ali Haydar Keleş, Fırat Şaren, Osman Nuri Ocaklı, Ersin Sedefoğlu, İrfan Gerçek, Kenan Kara ve Naci Güner’in, 1 No’lu Cezaevi’nde ise PKK dava tutukluları dışındaki tüm siyasi tutukluların süresiz açlık grevine başladığını bildirdi.
Tekirdağ F Tipi Hapishaneleri’nin İdare ve Gözlem Kurulu ile Eğitim Kurulu, her mahpusun kendine ait 10 kitap ve kurum kütüphanesinden de 3 kitap bulundurabileceği yönünde karar almış, karar 15 Ocak 2013 tarihinde mahpuslara tebliğ edilmişti. Mahkumlara fazla kitaplarını dışarıya çıkarmaları için iki ay süre tanınmış; Cuma günü ise hücrelere zorla giren hapishane yetkilileri, siyasi mahpusların kitaplarına el koymuştu. Gardiyanlar tarafından zorla hücreden çıkarılan mahpuslar döndüklerinde tüm kitapları ve kitap notlarından oluşan el yazısı notlar da alınmıştı.
Diyarbakır Cezaevi’nden Tekirdağ’a nakil
Diyarbakır Kapalı Cezaevi’ndeki hükümlülerden 84′ünün dün gece Tekirdağ’a nakledildi. Nakil nedeni cezaevinin kapasitesini aşması olarak açıklandı.
Mahkumlar  Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içindeki T Tipi Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Diyarbakır Kapalı Cezaevi’nden Tekirdağ’a toplam 300 mahkumun nakledileceği öğrenildi.

SON YAZIDAN