Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

EMEK/SINIF/HALK

Dilşat Aktaş’ın ‘belirlenemeyen’ işkencecisi Vadi’de silahlı çeteyle kol kola

Dikmen Vadisi’nde silahlı çete üyeleriyle birlikte hareket ettikleri görüntülenen polisler, saldırıdan sonra karakola giderek Vadi hal...

Dikmen Vadisi’nde silahlı çete üyeleriyle birlikte hareket ettikleri görüntülenen polisler, saldırıdan sonra karakola giderek Vadi halkı hakkında şikayetçi oldu. Şikayetçi polislerden birisi ise tanıdık: Ankara’daki Hopa protestosunda Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş’ın kalça kemiğinin kırılmasına yol açan işkencede yer alan Hakan Güneş!
Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ve Foto Film şubelerinden polislerin, silahlı çeteler ile birlikte hareket ettikleri görüntülere yansımıştı.
Ankara Emniyeti Terörle Mücadele ve Foto Film şubelerinden polislerin, silahlı çeteler ile birlikte hareket ettikleri görüntülere yansımıştı.
Dikmen Vadisi halkına silahlı çete üyelerince yapılan saldırının arkasındaki organizasyonda yeni bilgilere ulaşıldı. Silahlı çetenin saldırısını 16 Mart Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında ayrıntısıyla anlatan Vadi halkı, mahalleli tarafından defalarca aranmasına karşın olay yerine gelmeyen polislerin silahlı çete üyeleriyle birlikte hareket ettiğini, fotoğraf ve video görüntüleri eşliğinde açıklamıştı.
O polislerden birinin, 31 Mayıs 2011’deki Ankara Hopa protestosunda, Kızılay Meydanı’nda, Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş’ın kalça kemiğinin kırılmasına yol açan işkencede yer aldığı ortaya çıktı.
Aktaş’ın işkencecisi, Vadi halkından şikayetçi
14 Mart günü silahlı çete üyelerinin saldırısında uğrayan Dikmen Vadisi halkı ile yoldan geçerken arabası kurşunlanan Salih Yüce adlı vatandaş, olayın ardından Yıldızevler Karakolu’na giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Ne var ki mahalleliler, karakola gittiklerinde kendilerinden şikayetçi olan polisler ile karşılaştı. Saldırı sırasında çete üyeleriyle birlikte hareket eden polisler, saldırıdan sonra da mağdur durumdaki mahallelinin “sivil vatandaşlara ve polislere saldırdığı” iddiasında bulundu.
Karakolda bulunan Barınma Hakkı Meclisi avukatları, şikayetçi polisler arasında tanıdık bir sima ile karşılaştı. 31 Mayıs 2011 günü Ankara Hopa protestosunda, Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş’a yönelik işkencede bulunduğu tespit edilen Hakan Güneş adlı polis, 14 Mart günü yaşanan olaylardan sonra “Vadi halkından şikayetçi olmak üzere” Yıldızevler Karakolu’ndaydı.
Savcının ‘belirleyemediği’ polis, çeteyle yan yana
İşkenceci Hakan Güneş, sağlık örgütlerinin 4 Mart 2013'te Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlediği basın açıklamasında yer almıştı.
İşkenceci Hakan Güneş, sağlık örgütlerinin 4 Mart 2013′te Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlediği basın açıklamasında yer almıştı.
Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Meclisi’nin 16 Mart Cumartesi günü yaptığı basın toplantısında konuya değinen Avukat Deniz Özbilgin, “Kimdir bu polis? Hakan Güneş’tir. Kimdir Hakan Güneş? Hakan Güneş, Ankara’daki Hopa olayları sırasında Kızılay Meydanı’nın orta yerinde Dilşat Aktaş’ı linç eden polislerden biridir” demişti.
Hakan Güneş’in fotoğraflarını bugüne kadar defalarca savcılığa sunduklarına fakat savcılığın bu kişinin adını ve soyadını “henüz belirleyemediğine” dikkat çeken Özbilgin, hakkında suç duyurusunda bulundukları bir kişinin Dikmen Vadisi’ne gelerek halka saldırdığının altını çizdi.
İşkence dosyasında bir dilekçe daha
Dilşat Aktaş’ın avukatları, Hakan Güneş’in çetelerin arasında tespit edilmesinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir başvuruda daha bulundu. Dilekçede Aktaş’ın gördüğü işkence ile ilgili dosyaya “suçun faili ile ilgili ihbar ve failin resimlerinin dosyaya ibrazı ile şüpheliler hakkındaki soruşturmanın genişletilmesi” talebine yer verildi.
Hakan Güneş’in Aktaş’a yönelik işkenceyi elindeki kamera ile kaydettiği belirtilen dilekçede Güneş’in bununla da yetinmeyerek linç anında Aktaş’ın yüzünü kaldırdığı ve devamında da yüzüne vurduğu ifade edildi.
Hakan Güneş ile ilgili daha önceki şikayet ve suç duyurularında bir sonuç alınamadığı belirtilen dilekçede işkenceci polisin, sağlık örgütlerinin 4 Mart 2013 günü Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlediği basın açıklamasında yer aldığı da ifade edildi ve açıklamadan resimler dilekçeye eklendi.
Suç duyurusunda bulunuldu, görüntüleri çıktı ama ‘belirlenemedi’
31 Mayıs 2011 günkü Hopa protestosunda Kızılay Meydanı’nın ortasında onlarca polis tarafından linç edilen, işkence gören ve kalça kemiği kırılan Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş, 5 Haziran 2011 günü işkenceci polisler hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.
Dilşat Aktaş’a yönelik işkencenin görüntüleri, Ankara Hopa Davası’nın üçüncü duruşmasında sanık avukatları tarafından mahkemeye sunulmuş, Sendika.Org da duruşma sonrasında görüntülere ulaşmıştı.
Polisler, işkenceciyi eylem sırasında da korumuştu
Hakan Güneş, 30 Temmuz 2012'deki eylemde DilşatAktaş tarafından teşhir edilince polis tarafından kaçırılmıştı.
Hakan Güneş, 30 Temmuz 2012′deki bir basın açıklamasında Dilşat Aktaş tarafından teşhir edilince polis tarafından kaçırılmıştı.
İşkenceci polisler arasında olduğu tespit edilen Hakan Güneş, 30 Temmuz 2012 günü bir kez daha ortaya çıkmıştı. Malatya Sürgü’deki Alevi yurttaşlara yönelik gerici-faşist saldırıyı Ankara’da protesto eden Emek ve Demokrasi Güçleri AKP İl Binası’na yürümüştü. Basın açıklaması sırasında polis barikatının ve panzerinin arkasında beklediği fark edilen Hakan Güneş, açıklamanın sonlanmasıyla birlikte teşhir edilmişti.
Hakan Güneş teşhir üzerine polisler tarafından hızlı bir biçimde kaçırılmış, Aktaş’ın şikayetine karşın hiçbir polis amiri kılını kıpırdatmamış, aksine çevik kuvvet polisine “Kask giy” talimatı verilmişti. Aktaş’a “Gidin dilekçe verin” diyen emniyet amiri, dilekçe verildiğinin söylenmesi üzerine “Gidin, bir daha verin” karşılığını vermişti.SENDİKA.ORG

SON YAZIDAN