Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Hava-İş’in grevinde THY gün geçtikçe sıkışıyor

THY grevi 8’inci günün geride bıraktı. THY’nin medya aracılığıyla yaptığı çarpıtmalara, polis baskısına ve tehditlere rağmen grev her g...

THY grevi 8’inci günün geride bıraktı. THY’nin medya aracılığıyla yaptığı çarpıtmalara, polis baskısına ve tehditlere rağmen grev her geçen gün daha da büyürken THY de giderek sıkışıyor
THY grevi 8’inci günü geride bıraktı. Günün ilk saatlerinde THY ilk altı ay için yüzde 5 ikinci altı ay için yüzde 3’lük bir zam teklifinde bulunduysa da Hava-İş, işten çıkarılan 305 işçinin işe geri alınmaması durumunda grevi sürdüreceklerini söyledi.
Grev etkisizse THY neden grevdekileri telefonla arıyor?
Her fırsatta “grev etkisiz oldu” yalanına sarılan THY Yönetimi, telefonla ya da mesajla grevdeki çalışanların grevden vazgeçmelerini istiyor. THY Yönetimi grevdeki işçilerin grevde geçirdikleri 8 günü ücretli izinden sayacağını söyleyerek ya da mesaj şeklinde yazarak işçileri grevden vazgeçirmeye çalışıyor.
Welcome to police station
Greve katılmayan işçilerin greve katılmasını engellemek içinse binlerce polisten seferber olmuş durumda. Polis aynı zamanda yolcuların grevdeki işçilerle temasını da engellemek için çaba sarf ediyor. Yurtdışından Türkiye’ye gelen yolcuları Atatürk Havaalanı’nda TOMA’lar ve çevik kuvvet polisi karşılıyor.
İşçi Filmleri Festivali gönüllülerinden ziyaret
Tüm baskılara rağmen grevdeki işçilere destek ziyaretleri de sürüyor. Dün (22 Mayıs) İşçi Filmleri Festivali gönüllüleri grevdeki Hava-İş üyelerini ziyaret etti. Festival gönüllüleri, 15 Mayıs’tan bu yana THY’de grevlerini sürdüren Hava-İş üyelerine desteklerini iletti. Yanlarında getirdiği magnetleri grevdeki tüm işçilere dağıtan festival gönüllüleri ayrıca İşçi Filmleri Festivali’ndeki CD’lerden oluşan iki set ve seçme filmleri grevdeki işçilere verdi.
Drogba THY mağduru
THY, grev nedeniyle oluşan başta uçucu personel olmak üzere çalışan eksiğini daha eğitimi sona ermemiş tecrübesiz çalışanlardan ya da kaçak işçi sokarak telafi etme çabasının bedelini şimdilik komik aksaklıklarla ödüyor.
THY’nin adının geçtiği aksaklık haberleri artıyor. THY ile Senegal’in başkenti Dakar’a gitmek isteyen ABD’li bir ailenin yanlışlıkla Bangladeş’in başkenti Dakka’ya gitmesi ya da Galataraylı Didier Drogba ve eşinin de bulunduğu THY Londra seferini yapacak uçakta yolcu alımı öncesi park yerinde “slide” olarak adlandırılan şişme kaydırağın “kabin memuru hatası” nedeniyle patlaması…
23 Mayıs’ta eylem
THY grevinin 8’inci günün sonunda grevdeki işçiler 23 Mayıs günü saat 10.00’da kimlik kartlarını, kravat ve fularlarını THY Genel Müdürlüğü önündeki barikata asacaklarını duyurdu.