Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Ankara’da on binler Kızılay’a aktı, polis vahşice saldırdı (Dakika dakika) 22.06

Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 5 Haziran Grevi’nde emekçilerin Kızılay Meydanı’na girerek yaptığı...

Ankara 31 Mayıs’tan bu yana direniyor, AKP faşizmine meydan okuyor. 5 Haziran Grevi’nde emekçilerin Kızılay Meydanı’na girerek yaptığı kutlamalara polis saldırdı, çatışmalar sürüyor
5 HAZİRAN
ankara5haziran23
İşte AKP’nin “yumuşatma” taktiği: Kızılay birkaç saniye içerisinde bu hale geldi
22.06 Tuzluçayır’dan yürüyüşe geçen halk Cebeci’ye ulaştı.
21.54 Tuzluçayır Meydanı’ndan yaklaşık 500 kişi Kızılay yönüne doğru yürüyüşe geçti.
21.52 Yaklaşık bin kişi Esat Caddesi’nden Tunalı Hilmi’ye doğru yürüyüşe geçti.  Tunalı Hilmi Caddesi’nin üzerinde onlarca barikat kuruldu.
21.49 Dikmen Caddesi’nden 1500 kişi yolu keserek yürüyüşe geçti.
21.47 Seyranbağları’nda da halk “Hükümet istifa” sloganlarıyla yürüyüşe başladı. Mamak’ta ise Ege Mahallesi’nden yaklaşık 2 bin kişi Nato Yolu’nu trafiğe kapattı.
21.45 Esat-Tunalı Dörtyol’da da gaz bombaları atıldı. Vatandaşlar ve esnaf polis saldırısına tepki gösterdi.
21.41 Kuğulupark’ın içinde gürültü eylemi yapan halka gaz bombaları ve tazyikli suyla yapılan saldırıda park duman altında kaldı. Halk Tunalı Hilmi Caddesi’ni trafiğe kapattı.
21.37 Ziya Gökalp Caddesi’nin Kızılay Meydanı ile Mithatpaşa Caddesi arasındaki bölümünde yeniden çatışma başladı.
21.31 Necatibey Caddesi ve Maltepe’nin ara sokaklarında da polis gaz bombaları atıyor.
21.29 Sakarya Caddesi’nde saldırılardan sonra bir kez daha bir araya gelen 500 kişilik gruba polis tekrar saldırdı, çatışma başladı.
21.28 Keçiören’de Danişmen’te yaklaşık 500 kişi buluştu ve 19 Mayıs Mahallesi’ne doğru yürüyüşe geçti.
21.21 Kızılay, Sakarya, Kolej, Kurtuluş bölgelerindeki çatışmalar şimdilik sona erdi. Sokaklarda TOMA’lar, akrepler ve çevik kuvvet polisleri gezmeye devam ediyor.
21.18 Tunalı Hilmi Caddesi’nde tencere tavalarıyla eylem yapan halka TOMA’larla polis saldırısı başladı.
21.11 Saat 21.00 itibariyle mahallelerdeki gürültü eylemleri başladı. Tuzluçayır Meydanı’nda, Ayrancı’da, Küçükesat’ta, TOKİ Turkuvaz Evleri’nde, Yüzüncü Yıl’da ve Çukurambar’da halk sokaklara çıkıyor.
21.08 Polis saldırısı sırasında yüzüne gaz bombası kapsülü isabet eden Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız hastaneye kaldırıldı. Yıldız, tedavisi yapıldı.
21.05 Ankara’daki saldırının Hürriyet’te yayımlanan ilk görüntüleri için tıklayın
Saldırıdan sonra Ziya Gökalp Caddesi
Saldırıdan sonra Ziya Gökalp Caddesi
20.45 Yaralılar için revir adresleri: Mimarlar Odası (Konur Sokak 4/3), Dişhekimleri Odası (Yüksel Caddesi 34/9), Peyzaj Mimarları Odası (Konur 2 Sokak 34/8), Baro Eğitim Merkezi (Ihlamur Sokak No:1), Çankaya Belediyesi Yeni Hizmet Binası, Çankaya Belediyesi Kolej Yerleşkesi.
20.26 Vatan gazetesinden Çınar Özer’in Twitter’dan paylaştığı bilgiye göre polis, Kızılay Meydanı’na yaptığı saldırıdan sonra “Ankara halkı müdahalemiz bitmiştir. Normal yaşantınıza dönebilirsiniz” anonsu yaptı.
20.15 Sakarya Caddesi ve çevresinde gaz bombalı çatışmalar sürüyor.
20.13 Sivil polisler, Kızılay’ın ara sokaklarındaki küçük gruplara ve 96′lar Köprüsü çevresinde gözaltı yapmaya başladı.
ankara5haziran22
Saldırı anı
20.05 Kızılay Meydanı’ndaki Kızılay AVM önünde bir grup “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor. TOMA gruba tazyikli su sıkıyor. Öte yandan meydanda bir kişi sara krizi geçirdi. Yaralı için ambulans geldi.
20.04 Atatürk Bulvarı’ndaki grup, polisin açmak istediği trafiği yeniden kesti.
19.58 Polis, Ziya Gökalp’te çoğunluğunu lise ve üniversitelilerin oluşturduğu kitleye Kolej ve Kurtuluş’a kadar saldırdı.
19.37 Kızılay gaz bulutu altında kaldı. Ziya Gökalp Caddesi ve Sakarya caddeleriyle Atatürk bulvarında çatışmalar var.
Saldırı anı
Saldırı anı
19.24 Kızılay’ın dört bir yanında çatışmalar başladı. Saldırının birdenbire gerçekleşmesi nedeniyle yaralananlar var.
19.10 Ankara’da polis saldırısı başladı. Binlerce kişi Kızılay Meydanı’nda şarkılar türküler söyleyip halaylar çekerken TOMA’lar, akrepler ve yüzlerce çevik kuvvet polisi tazyikli ve gaz bombalarıyla meydana saldırdı. Çatışma başladı.
16.22 Halkevleri, “Ekmeğini suyunu, hırkanı çadırını al gel” diyerek tüm Ankaralıları Kızılay Meydanı’na çağırıyor.
ankara5haziran4
15.18 Kızılay Meydanı’ndaki sayı, güneşin etkisiyle gölgelere geçenler nedeniyle azaldı. Sayının ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.
ankara5haziran714.30 Kızılay’da miting programı sürüyor. Binlerce kişi AKP’nin taşeronlaştırma, güvencesizleştirme, gericileştirme politikalarına karşı mücadele sözü verdi.
13.57 Grup Kibele’nin solisti kürsüden şarkılar ve marşlar okuyor, kitle sloganlarla destek veriyor. Hep bir ağızdan Venceremos okundu.
13.36 Kızılay’daki çatışmaların ilk gününde polisin gerçek mermi kullanmasıyla  başından vurulan ve beyin ölümü gerçekleşen Ethem Sarısülük’ün ailesi kürsüde. Sarısülük’ün yakınları AKP faşizmine karşı meydanda olma çağrısında bulundu.
ankara5haziran513.33 Üniversiteliler Kızılay Meydanı’ndaki çöpleri temizliyor.
13.32  ODTÜ öğrencilerinin alana girmesi büyük alkış aldı. Kızılay Meydanı’nda on binlerce kişi “Hükümet istifa” sloganı atıyor.
13.31 GİMA binasına “Tek yol sokak, tek yol devrim” yazılı Metin Lokumcu resminin olduğu büyük bir pankart asıldı. Kürsüden de Metin Lokumcu’nun mücadelesinin sürdürüleceği belirtildi.
ankara5haziran12
13.08 Kızılay’a kurulan kürsüden polis tarafından katledilen devrimciler için saygı duruşunda bulunuldu. Antakya, Dersim ve İstanbul’da direnenlere selamlar gönderildi, Ankaralının da Atatürk Orman Çiftliği için benzer bir mücadele yükseltmesi çağrısı yapıldı.
12.40 Ankara Kızılay’da emekçiler havai fişeklerle kutlama yapıyor.
Sağlık emekçileri, greve yoğun bir katılım sağladı. SES kortejinde binlerce emekçi yürüdü.
Sağlık emekçileri, greve yoğun bir katılım sağladı. SES kortejinde binlerce emekçi yürüdü.
12.35 Ankara’da binlerce kamu emekçisi Kızılay’a girdi. Emekçilerin alana girişi sürüyor. Emekçiler Taksim, Dersim ve Antakya’ya selam gönderdi.
ankara5haziran812.10 Sosyal medyada yapılan çağrılara uyan yüzlerce liseli ve üniversiteli Kızılay’ın ara sokaklarında sloganlarla yürüyüş yapmaya başladı. Öğrenciler, emekçilerin kortejleriyle buluşacak.
12.03 SES üyesi sağlık emekçileri saat 11.30′da bulundukları hastanelerde bir araya geldi. SES’liler 12.00′da Hacettepe Üniversitesi Heykel’de buluşarak Kolej’e doğru yürüyüşe geçti.
12.00 Halkevleri’nin Halk Grevi çağrısına uyan yaklaşık bin Mamaklı saat 10.30 sularında Tuzluçayır Meydanı’ndan Kızılay’a doğru yürüyüşe geçti. Mamaklılar, Cebeci Yerleşkesi önünde üniversiteliler ve eğitim emekçileriyle buluştu. Yaklaşık 2500 kişilik kortej Kolej Meydanı’na ulaşmak üzere.
Kolej Meydanı'ndan Kızılay'a doğru yürüyüş..
Kolej Meydanı’ndan Kızılay’a doğru yürüyüş..
11.35 Haber-Sen ve Kültür Sanat-Sen üyeleri de Opera bölgesinden Kolej Meydanı’na yürüdü.
BES'liler Sıhhiye Meydanı'ndan geçerken trafiği çift yönlü kapattı.
BES’liler Sıhhiye Meydanı’ndan geçerken trafiği çift yönlü kapattı.
11.30 BES Ankara 2 Nolu Şubesi üyeleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus Vergi Dairesi önünde buluştu. Bölgede greve yüzde 100′e yakın katılım sağlandı. Ulus’tan Kızılay’a doğru yürüyen büro emekçileri, Ankara Adliyesi’nde greve giden emekçiler ve avukatlarla buluştu. Yaklaşık bin kişi Kolej Meydanı’na doğru geçti.
01.24 Kızılay’da çatışmalar sona erdi. Ziya Gökalp, Meşrutiyet, Mithatpaşa gibi ana caddelerde akrepler eylemci avında. Çevik kuvvet polisleri de Sakarya Caddesi’nde önüne gelene kimlik soruyor.
00.56 Kızılay’daki yaklaşık 45 dakikadan bu yana süren çatışmalar durulmak üzere. Ara sokaklarda 50-60 kişilik grupların yer yer çatıştığı gözleniyor.
Turan Güneş Bulvarı
Turan Güneş Bulvarı
00.52 Ege Mahallesi halkı, 21.00′da Tuzluçayır Meydanı’ndaki ses çıkarma eylemine katılmak üzere saat 20.00′da Tepe Durağı’nda bir araya geldi. Yaklaşık 1500 kişilik yürüyüşte Nato Yolu trafiğe kapatıldı ve Tuzluçayır Meydanı’na ulaşıldı.
00.40 Dikmen Vadisi halkı da eylemdeydi. Saat 20.00′da Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu’nda buluşan Vadi halkı, meşalelerle Turan Güneş Bulvarı’na gidildi ve bulvarın trafiği kapatıldı. “Hükümet istifa”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atılan eylem 23.30′da mahalleye dönülmesiyle noktalandı.
Saimekadın
Saimekadın
00.34 Saimekadın Balkiraz Mahallesi’nde saat 21.00′da bir araya gelen yaklaşık 500 kişiye Saimekadın Parkı’ndan 200 kişi katıldı. Ara sokakların dolaşılmasıyla sayı bini geçti. Saimekadın’daki yürüyüşte İstanbul, Ankara ve Antakya’da katledilen direnişçiler için saygı duruşunda bulunuldu. Eylem, 5 Haziran grevi için Saimekadın Parkı’nda buluşulması çağrısıyla sonlandırıldı.
00.27 Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde üniversiteliler eylemde.
00.14 Kızılay Ziya Gökalp Caddesi’ndeki binlerce kişiye polis gaz bombalarıyla saldırdı. Saldırının ardından kitle Konur, Karanfil, Selanik, Sakarya gibi ara sokaklara dağıldı.