Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

KESK ve DİSK, AKP faşizmine karşı grevde (dakika dakika) 21.41

Taksim Gezi Parkı’na dozerlerin girmesiyle başlayan eylemler ülke çapında isyana dönüştü. KESK ve DİSK’in çağrısıyla yüz binlerce emekç...

Taksim Gezi Parkı’na dozerlerin girmesiyle başlayan eylemler ülke çapında isyana dönüştü. KESK ve DİSK’in çağrısıyla yüz binlerce emekçi tüm Türkiye’de  AKP faşizmine karşı alanlara çıktı, “Tayyip istifa” dedi. Ankara’da polis şarkılar türküler söyleyip halay çeken kitleye saldırdı. Yaralılar var. 
21.41 Niğde’de sağanak yağmura rağmen eylem sürüyor.
21.39 Niğde’de oturma eylemi devam ediyor. KESK getirdiği kumanyaları eylemcilere dağıttı.
20.26 Vatan gazetesinden Çınar Özer’in Twitter’dan paylaştığı bilgiye göre polis, Kızılay Meydanı’na yaptığı saldırıdan sonra “Ankara halkı müdahalemiz bitmiştir. Normal yaşantınıza dönebilirsiniz” anonsu yaptı.
20.15 Sakarya Caddesi ve çevresinde gaz bombalı çatışmalar sürüyor.
20.13 Sivil polisler, Kızılay’ın ara sokaklarındaki küçük gruplara ve 96′lar Köprüsü çevresinde gözaltı yapmaya başladı.
20.05 Kızılay Meydanı’ndaki Kızılay AVM önünde bir grup “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıyor. TOMA gruba tazyikli su sıkıyor. Öte yandan meydanda bir kişi sara krizi geçirdi. Yaralı için ambulans geldi.
20.04 Atatürk Bulvarı’ndaki grup, polisin açmak istediği trafiği yeniden kesti.
19.58 Polis, Ziya Gökalp’te çoğunluğunu lise ve üniversitelilerin oluşturduğu kitleye Kolej ve Kurtuluş’a kadar saldırdı. Öğrencilerin bir kısmı Cebeci Yerleşkesi’ne, bir kısmı da Hacettpee Üniversitesi’ne sığındı.
19.46 Ordu’da KESK binası önünde başlayan yürüyüş Fidangör Caddesi’nde devam etti. 500 kişilik grup, polis şiddetini ve baskıları protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Ardından Tahıl Pazarı’na giderek halay çeken grup, basın açıklaması ile eylemini sonlandırdı.
19.40 Kızılay gaz bulutu altında kaldı. Ziya Gökalp Caddesi ve Sakarya caddeleriyle Atatürk bulvarında çatışmalar var.
19.29 Kızılay’ın dört bir yanında çatışmalar başladı. Saldırının birdenbire gerçekleşmesi nedeniyle yaralananlar var.
ankara
19.12 Binlerce kişi Kızılay Meydanı’nda şarkılar türküler söyleyip halaylar çekerken TOMA’lar, akrepler ve yüzlerce çevik kuvvet polisi tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Çatışma başladı.

daksim

19.10 Ankara’da emekçilerin grevlerini sürdürüdüğü Kızılay Meydanı’na polis saldırdı.
18.37 Çanakkale’de Eğitim-Sen, TÜMBEL-SEN ve DİSK’in çağrısıyla saat 11.30’da Onsekiz Mart İlkokulu önünde binlerce kişi toplandı. Eğitim-İş, Halkevleri, Liseli Genç Umut, Öğrenci Kolektifleri, TKP, EMEP ve diğer gençlik örgütleri de alandaydı. Kitle, yolları trafiğe kapatarak yürüdü. Kitle, Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken “ Biz çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız, ya siz” sloganını attı. Saat 13.00′da Cumhuriyet Meydanı’na gelen kitle burada yaptığı açıklamayla AKP’nin politikalarını ve polis şiddetini protesto etti. Emekçiler, ülkenin dört bir yanında direnenlere selam gönderdi.
18.24 Sivas’ta grev sabah saat 10′da iki farklı noktada alan çıkılmasıyla başladı. İlk etkinlik Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi önünde başladı. Hastane önündeki basın açıklamasına yoğun katılım oldu. Ardından kent merkezinde kitlesel bir basın açıklaması yapıldı. Kent meydanında büyük bir grev çadırı kuruldu.
18.10 Ankara’da grev, konserler, şiir dinletileriyle sürecek. “Akün ve Şinasi Sahnesi kapanmasın” diyen tiyatrocular, Mimarlar Odası’ndan temsilciler, Barınma Hakkı Meclisi, taşeronlaştırmaya karşı direnen işçiler kurulan kürsüde söz alacak.

18.03 Afyon’da KESK üyeleri Eğitim Sen binası önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişi yolu trafiğe kapatarak sloganlarla Anıtpark’a doğru yürüyüşe geçti. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Genel grev, genel direniş”, “Her yer Taksim her yer direniş” sloganlarının atıldığı eylemde, Anıtpark’ta yapılan açıklamanın ardından yeniden yürüyüşe geçildi. Yolda yürünmesine izin vermeyen polis KESK üyelerine saldırdı. Polis saldırısı sonrasında oturma eylemi yapan KESK üyeleri kaldırımda yürümeyü kabul etmedi. Polis bir süre sonra geri çekildi, KESK üyeleri yürüyüşlerini sürdürdü.Eylem, Eğitim-Sen binası önünde yapılan eylemin ardından son buldu.
afyon2
Afyon’da polis KESK’lilere saldırdı. KESK’liler barikatı aştı.
17.58 KESK Çorum Şubeler Platformu, Özdoğanlar Kavşağında 11.00′da toplandı. TMMOB de burada alana katıldı. Çorum Emek ve Demokrasi örgütleri ve halkın desteğiyle oluşturulan kortej Pir Baba Çamlığı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada bir basın açıklaması yapıldı ve bir süre oturma eylemi gerçekleştirildi.
17.49 Ankara’da Başbakanlık yakınında kurulan polis barikatındaki polisler Kızılay Meydanı’ndaki kitleye dağılmalarını söylüyor. Kızılay Meydanı’nda grev sürüyor.
17.34 Niğde’de halkın Hükümet Meydanı’ndaki oturma eylemi sürüyor. KESK korteji de alana geldi. Basın açıklaması okundu.

17.00 Mersin’de binlerce kamu emekçisi Defterdarlık binası önünde toplanıp Hastane Caddesi üzerinden, İstiklal Caddesi’ne ve oradan da Taş Bina önüne yüründü. Taş Bina önünde gerçekleştirilen oturma eylemi sona erdi.
16.25 Ankara’da kamu emekçileri Kızılay Meydanı’nda halaylarla, sloganlarla bekleyişini sürdürüyor. Halkevleri, “Ekmeğini suyunu, hırkanı çadırını al gel” diyerek tüm Ankaralıları Kızılay Meydanı’na çağırıyor.

16.16 Bolu’da KESK’in düzenlediği grevde öğretim görevleri, öğretmenler, sağlık emekçileri ve demokratik kitle örgütleri Taksim için birleşerek bir basın açıklaması düzenledi. Taksim’deki direnişe selam yollandı.
15.45 Uşak’ta bine yakın KESK üyesi, Uşak Endüstri Meslek Lisesi önünde grev pankartını açarak yürüyüşlerine başladı, Atatürk Anıtı’na yürüdü. Eylemde Türkiye’de yaşanan polis şiddeti kınandı ve Taksim’e selam gönderildi. Torba yasa hazırlıkları sloganlarla protesto edildi.
15.27 Zonguldak Çaycuma’da Eğitim Sen, SES ve BTS üyleri iş bıraktı. Çaycuma Çarşı Meydanı’nda yapılan eylemin ardından alkış ve sloganlarla Atatürk Anıtı’na kadar yüründü. Yürüyüş sırasında bir sürücü aracını KESK üyelerinin üzerine sürdü. Eğitim Sen üyesi bir öğretmen dizlerinden hafif şekilde yaralandı. KESK yöneticilerin sağduyulu çabalarıyla provakasyon boşa çıkarıldı.
15.22 İzmir’de hastane önlerinde buluşan sağlık emekçileri, vergi daireleri önünde buluşan büro emekçileri, okullarının önünde buluşan eğpitim emekçilerinin Gündoğdu Meydanı’na yürüyüşü sürüyor. On binlerce emekçi alanda, on binlercesi de alana yürümeye devam ediyor.
15.17 Trabzon’da Valilik önünde toplanan KESK üyeleri eyleme horonlarla başladı. Halkevleri, ÖDP, TKP, Öğrenci Kolektifleri ve Gençlik Muhalefeti de greve destek verdi. Valilik önünden başlayan yürüyüş Trabzon Meydan Park’ta son buldu. Yürüyüş boyunca “Hükümet istifa” sloganları sık sık atıldı. Balkonlardan yürüyüşü izleyenler alkışlarıyla eyleme destek verdi.
Trabzon'da kamu emekçileri alanda.
Trabzon’da kamu emekçileri alanda.
15.07 İzmir’de on binlerce kişi Gündoğdu Meydanı’nda. KESK, DİSK ve Belediye-İş üyeleri “Faşizme karşı omuz omuza” sloganını haykırıyor.
15.06 KESK üyeleri Taksim Meydanı’nı doldurdu, “KESK’li tutsaklar onurumuzdur” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarını atıyor.

14.52 Siirt’te iki gündür grevde olan KESK’li emekçiler, bugün saat 11.00′de KESK binası önünde toplandı. Güres Caddesi boyunca sloganlar eşliğinde yürüyen emekçiler Kızılay İşhanı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada Taksim’de ve tüm ülkede yapılan saldırılar kınandı. Eylemde sık sık “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı atıldı.

14.47 Kocaeli’nde binlerce emekçi Merkez Bankası önüne bir araya gelerek Yürüyüş Yolu üzerinden İnsan Hakları Anıtı’na yürüdü. İnsan Hakları Anıtı’nda kamu emekçilerinin grevi halaylarla sürüyor.
Siirt'te kamu emekçileri grevdeydi.
Siirt’te kamu emekçileri grevdeydi.
14.39 Eğitim Sen Bafra Temsilciliği önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile son buldu.