Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Cenazelere işkence yapıp yaktılar!

Elbak’ta 1998 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 9’u kadın 15 PKK’linin, toplu halde gömüldüğü tespit edildi. Görgü tanıkları PKK...

Elbak’ta 1998 yılında çıkan çatışmada yaşamını yitiren 9’u kadın 15 PKK’linin, toplu halde gömüldüğü tespit edildi. Görgü tanıkları PKK’lileri toplu bir yere toplayan askerlerin, cenazeleri işkenceden geçirdikten sonra, yakarak uzaklaştıklarını söyledi

Cenazelere işkence yapıp yaktılar!

Elbak’ın (Başkale) Sorxan (Barış) Köyü kırsalının, Elbak-Payîzava (Gürpınar) sınırında bulunan Şîvreş Yaylası’nda 1998 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren 9’u kadın 15 PKK’linin cenazesinin olduğu bir toplu mezar bulundu. Toplu mezarların bulunduğu bölgede, kimliklerinin açıklanmasını istemeyen görgü tanıkları, 1998 yılında yapılan büyük askeri operasyondan sonra saatlerce süren bir çatışmanın yaşandığını ve bu çatışmadan sonra 9’u kadın 15 PKK’linin yaşamını yitirdiğini anlattı. Görgü tanıklarının anlatımları bir vahşeti ortaya koydu. Tanıklar, yaşanan büyük çatışmadan sonra yaşamını yitiren PKK’lileri bir yere toplayan askerlerin, cenazeleri işkenceden geçirdikten sonra, yakarak olay yerinde bırakıp ayrıldıklarını aktardı.

Aylarca orada kaldılar

Cenazelerin aylarca bu şekilde kaldığını belirten görgü tanıkları, bir gece yarısı bazı köylülerin toplanarak olay yerine geldiğini ve cenazeleri büyük bir korku içinde kadınları ayrı erkekleri ayrı bir şekilde 2 toplu mezara gömdüklerini aktardı. Toplu mezara gömdükleri cenazelerin işkenceden geçirildiğini, çoğunun parmaklarının ve kulaklarının kesik olduğunu, cesetlerin elbiseleri üzerindeyken yakılarak ateşe verildiğini ifade eden tanıklar, kendilerinin de büyük bir korku içinde oldukları için cenazeleri bu şekilde 2 ayrı toplu mezara gömdüklerini anlattı.

Cenazeler ailelerine verilsin

Cenazelerin bu hale getirilmesine tanıklık eden köylüler ise, hala olayın etkisinden kurtulamadıklarını ifade ederek, toplu mezarın açılarak, cenazelerin ailelerine teslim edilmesini istedi. Her gün cenazelerin gömüldüğü yerden geçmek zorunda kaldıklarını dile getiren köylüler, “Her gün buradan geçerken vicdan azabı çekiyoruz. Artık cenazelerin ailelerine teslim edilmesini istiyoruz” dedi.
özgür gündem