Page Nav

HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

MUAMMER BİR TÜRLÜ ANLAMAK İSTEMİYORSA ONA ANLATILIR

İçişleri Bakanı Muammer Güler Gezi Parkı protestoları hakkında açıklama yaptı. İşte Güler'in konuşmasından satır başları... Olaylarda...

İçişleri Bakanı Muammer Güler Gezi Parkı protestoları hakkında açıklama yaptı.

İşte Güler'in konuşmasından satır başları...

Olaylarda 915 kişi yaralandı.

Maalesef olaylar sırasında hak arama ve özgürlük şeklinde protestolar yapılırken, gelişen günlerde yasa dışı gösterilere, polise mukavemet, meşru hak arayışını aşan boyutlara gelmeye başladı.

280 iş yeri, 103 polis otosu, 259 özel araç, bir konut, bir polis merkezi, birisi CHP 11’i Ak Parti’ye ait 12 binada hasar meydana geldiğini, kaldırımlarda, mobese kameralarında, sinyalizasyon sistemlerinde, aydınlatma direklerine, polis noktalarında da önemli zararlar geldiğini tespit ettik.

'ORANTISIZ GÜÇ İNCELENİYOR'

Bu eylemlerle içerden ve dışardan yoğun bir bilgi kirliliği toplumsal tabanda derin yaralar açabilecek provokasyonların hedeflenmektedir. Bazı marjinal kesmiler zemin tutma çabası içindediler. Toplumsal düzeyde çatışma ortamı oluşturarak şiddet yaratma içinde bulunanlar olmaktadır.

Demokrasilerde hak aramanın yüzlerce meşru yolu vardır. Hiçbir demokrasi hak arama özgürlüğü şiddete dönüşmüş bir öfkeyi meşru kılamaz. Bu ülkede herkesin hukuk çerçevesinde tepkisini ortaya koyma, kendisini ifade etme, oturma eylemi hakları vardır. Hiç kimsenin hukuk dışı eylem yapma, işgal eylemi yapma, çevrede oturanlara yoldan geçenlere zarar verme lüksü hakkı yoktur.

Orantısız güç kullanımı iddiasıyla ilgili bize ulaşan bütün görüntülerden yararlanarak müfettişlerce ayrıntılı biçimde incelemede.

Kameralara yansımayan yüzlerce olayda da polisimizin sağ duyusunu koruduğunu görevini hakkıyla yerine getirdiğini ifade etmek isterim.

'TWİTTER'I BU ŞEKİLDE KULLANMAK TEHLİKELİDİR'

Twitter'ı kitlesel bir şiddet aracı olarak kullanmak tehlikelidir. Son günlerde kullanılan yöntemlerle toplum üzerinde nasıl etki bıraktığı ortadadır. Halkı kışkırtmaya çalışanlarla ilgili kanuni gereği mutlaka ifade edilmiştir.

Provakatif çaba içinde olanların yasal takibi yapılıyor.

Başta gençlerimiz olmak üzere sosyal medya kullanıcıların okuduklarına teyit etmeden inanmamalarını istiyoruz.

Olaylar yabancı medyada biliçli şekilde çarptırılmaktadır.

Kaostan kimsenin hayrına bir şey olmaz, meşru yol seçimlerdir.

GÖZALTI AÇIKLAMASI

Son güne kadar 117 gözaltı vardı, şu an itibarıyla hiç kimsenin gözaltında olmadığını, sadece İzmir'de bir, iki gözaltının kaldığını belirtmek istiyorum.

İstanbul'da 6 ve Ankara'da 1 yabancı uyruklu kişinin gözaltına alındığını belirterek, diplomatik pasaportu bulunmayan bu kişilerin ikisinin Fransız, birinin Yunan, birinin ABD, birinin Alman, ikisinin de İran vatandaşı olduğunu bildirdi.

KASKLARIN KAPATILMASI

Bazı arkadaşlarımızın böyle yaptığı iddiaları var. Araştırılıyor.