HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Enam 159 ne diyor biliyor musun?

Erken İslam döneminden itibaren böyledir. Müslüman müslümanla çatışmış, müslüman müslümanı katletmiştir. Bugün de aynen devam eder. Başl...

Erken İslam döneminden itibaren böyledir. Müslüman müslümanla çatışmış, müslüman müslümanı katletmiştir. Bugün de aynen devam eder. Başlıca sebebi ta başından itibaren kliklere, mezheplere bölünmüş olmasıdır. Başlangıçta Ayşe ile Fatma, Ali ile Ömer-Ebubekir arasındaki çekişmeler, sonrasında mezhepleri ortaya çıkarmış ve birbirine düşmanlığı, kin ve nefreti yaratmıştır. Kur'an'ın farklı yorumlamal...ara açık ve karmaşık yapısı da mezhepleşmeyi körüklemiştir. Bugün mezheplerin, tarikatların savunucuları bunların hak ve rahmet olduğunu öne sürerler. Yalandır. Bizzat kur'an ayetleri bunları yalanlar. Ayetlerde Yahudi ve Hrsitiyanların aralarında bölünmesi eleştirilirken, daha kötüsü İslam'ın başına gelmiştir. İşte dinde bölünmeleri eleştiren ayetler:

Enam-159. Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir.

Rum-32. Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.

Ali İmran-103. Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin.

Ali İmran-105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.

Ayetler diyor ki: "Dinlerini parça parça edip gruplara ayrılanlarla işin, ilişkin yoktur."
Bizim de yok, ne dinlere ne de mezheplere bölünenlere işimiz de olmaz, ilişkimiz de..

Business News