HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

DİSK: “Kapalı kapılar ardındaki kölelik pazarlığında yokuz, sokaktayız”

Beko, kıdem tazminatının fona devredilmesi adı altında kıdem tazminatı hakkının gasp edilmesini öngören bir yasa taslağının sosyal tarafl...

Beko, kıdem tazminatının fona devredilmesi adı altında kıdem tazminatı hakkının gasp edilmesini öngören bir yasa taslağının sosyal taraflara sunulduğu ve bu sosyal taraflarla çeşitli görüşmelerin gerçekleştiği yönünde haberlerin son günlerde basında yer aldığına dikkat çekti ve “DİSK, toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren böylesi bir konuda gerçekleştiği iddia edilen, şeffaflıktan uzak, kapalı kapılar ardındaki pazarlıklara da katılmamaktadır. Bu toplantılara katıldığı iddia edilen tarafların resmi bir yalanlama yapmaması da ibretle izlenmektedir” dedi.
Kani Beko, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gizli taslaklar dağıttığını ve gizli toplantılar düzenlediğini yalanlamadığını belirterek şeffaflıktan uzak bir tutum sergilediğini söyledi. Beko, bakanlığı kıdem tazminatını yok etmeye çalıştıklarını açıkça kamuoyuna duyurmaya çağırdı.
DİSK’in payına sokağın düştüğünü belirten Kani Beko, DİSK olarak Türkiye’nin dört bir yanında sokak eylemleri ve etkinlikleriyle kıdem tazminatı hakkına sahip çıkacaklarını ve kıdem tazminatı hakkının gasp edilmeye çalışıldığını toplumun tüm kesimlerine anlatacaklarını ifade etti. Beko açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:
Kasımda sokaklar hakları için direnen işçilerle dolup taşacaktır. “Kıdem tazminatı işçinin ödenmemiş ücreti, iş güvencesidir ve bu nedenle kırmızı çizgimizdir” diyerek tavrını net bir biçimde ortaya koyan konfederasyonumuz, tarihi bir dönemde tüm emek güçlerini de sorumluluğa davet etmeyi görev bilmektedir. Tarih bizi bu günlerdeki duruşumuzla yargılayacaktır! Gün kıdem tazminatını yok ederek kurulmak istenen kölelik düzenine direnme günüdür!
Kani Beko’nun açıklamasının ardından DİSK, kıdem tazminatı hakkının gaspına karşı başlattığı “Köleliğe karşı #Direnİşçi etkinlik takvimini kamuoyuyla paylaştı.
Köleliğe karşı #direnişçi etkinlik takvimi:
31 Ekim: İstanbul Kartal etkinliği
Saat: 17.30
Toplanma yeri: E-5 üstü Kartal Köprüsü
Yürüyüş saati: 18.00
Basın açıklaması: AKP Kartal İlçe Başkanlığı
4 Kasım: Gebze/Kocaeli
DİSK Temsilciler Kurulu Toplantısı
Yer:  Gebze Birleşik Metal-İş Salonu
Saat: 13:00
16. 00’da Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş ve kitlesel basın açıklaması
7  Kasım: Bursa 
Saat: 12.30-15.00
Yer:  BAOB (Bursa Akademik Odalar Birliği) Yerleşkesi Odunluk Mah. Akademi Cad. No.8 A1 Blok Kat. 2-3 16130 Nilüfer/Bursa
11  Kasım: Çerkezköy / Tekirdağ
Saat: 13.00-17.00
Yer: Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Salonunda toplantı
11 Kasım: Konya
14  Kasım: İstanbul
Saat: 12.00
Yer: DİSK Genel Merkezi önü
15 Kasım: Kocaeli (kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması)
18 Kasım: Eskişehir
19 Kasım: İzmir

Business News