HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Yolcular, twitter ve gazeteciler olmasa Marmaray ne güzel çalışacaktı

29 Ekim’de gündemi belirlemek ve şov yapmak için bitmemiş Marmaray projesini açan AKP ilk günden Marmaray’ın yolda kalması üzerine sıkışt...

29 Ekim’de gündemi belirlemek ve şov yapmak için bitmemiş Marmaray projesini açan AKP ilk günden Marmaray’ın yolda kalması üzerine sıkıştı.  Meslek odaları ve bilim insanlarının uyarılarına kulak asmayarak halkın can güvenliğini tehlikeye atan AKP, Marmaray arızalarının suçlusunu buldu: yolcular, gazeteciler ve sosyal medya. TCDD yolcuları suçlarken Erdoğan faturayı medyaya ve twittera kesti. Habercilere yasak getirildi
Marmaray’ın ilk seferinde elektrik kesintisi nedeniyle arızalanması ve yolcuların yürüyerek tünelden geçmesi, kapıların kapanmaması nedeniyle seferlerin yapılamaması, Sirkeci istasyonunda inecek yolcuların Üsküdar’a götürülmesi üzerine ilk açıklama TCDD’den geldi. TCDD’yi Binali Yıldırım ve başbakan Erdoğan izledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise AKP  İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda konuştu.
Marmaray’da yaşanan aksaklıklara değinen Başbakan Erdoğan, ”Birileri daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray’da bir sıkıntı meydana geliyor. Medya hazırlıklı, geliyor çekiyor, tweet’ler başlıyor. Böyle bir mantık olabilir mi?” dedi.
Bitmemiş projenin açılışını yapmakta değil “Asrın projesi” olarak sunulan Marmaray projesinin ilk günden arızalanmasını haberleştirenlerde mantıksızlık arayan Erdoğan açıklamalarında yolcuları suçladı.  Erdoğan “Dünden bu yana 15 gün süreyle dedik ki Marmaray ücretsiz çalışacak. Şimdi vatandaş tabii bir Ayrılıkçeşmesi’nden biniyor Kazlıçeşmeye gidiyor, oradan biniyor tekrar Ayrılıkçeşmesi’ne geliyor. Fakat birileri yine daha ilk günden oradaki hassas, çekilmemesi gereken imdat şeyleri var, onu çekiyor. Tabii orada ister istemez maalesef Marmaray’da bir sıkıntı meydana geliyor. Hemen medya hazırlıklılar. Onlar da arkadan geliyor hemen çekimi yapıyor, tweet’ler başlıyor” dedi.
 TCDD: Sürekli git-gel yapmayın
TCDD yaptığı yazılı açıklamada trene ilk kez binen yolcuların “Acil durum” butonlarına basmaları sonucu trenin durduğunu açıkladı ve yolculardan “sürekli git-gel yapmamalarını”istedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım: Arıza marıza yok
Marmaray seferindeki aksaklıkla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım “Arıza marıza yok kardeşim, 10 dakika elektrik kesintisi var. Bunun Marmaray’la ne alakası var? Elektrik kesintisin bizimle bir ilgisi yok. Trafoda bir arıza olmuş, şehir elektriğinde 10 dakikalık bir arıza var. Marmaray da bu arada duruyor”dedi.
Erdoğan: Hemen medya hazırlıklılar. Onlar da arkadan geliyor hemen çekimi yapıyor, tweet’ler başlıyor
Marmaray Üsküdar istasyonunda yaşanan arıza sonrasında güvenlik görevlileri habercilerin istasyona girişine engel oldu. Görevliler çekimlerini sürdüren haber ekiplerine hitaben “Emir geldi. İstasyonlarda artık çekim yapılmıyor” dedi
29 Ekim’de basın ordusunu Marmaray açılışına çağırarak şov yapan Erdoğan arızalar çıkınca haber yapan medyaya yüklenirken, basın emekçilerinin Marmaray’a girişi engellendi.

Business News