HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Pınar'ı Kriminalize Etmeye Çalışıyorlar"

Seyda Selek, Pınar Selek için iade başvurusunun aylar önce yapıldığını söylerken, "Bu haberin yeni bir haber gibi servis edilmesi şa...

Seyda Selek, Pınar Selek için iade başvurusunun aylar önce yapıldığını söylerken, "Bu haberin yeni bir haber gibi servis edilmesi şaşırtıcı. Pınar’ı kriminalize etmeye çalışıyorlar” dedi.

Adalet Bakanlığı’nın Pınar Selek’in iadesi için Fransa’ya başvurusuyla ilgili haberleri değerlendiren avukat Seyda Selek, “Aylar önce gazetelerde yer alan bu haberin yeni bir haber gibi servis edilmesini şaşırtıcı bulduk. Pınar’ı kriminalize etmeye çalışıyorlar” dedi.
Dün (29 Aralık Pazar) haber ajansları ve gazeteler “Adalet Bakanlığı, Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanık Pınar Selek için Fransa’ya iade başvurusu yaptı” haberini yayınladı.
Ancak Pınar Selek’in avukatlarından Seyda Selek ve Akın Atalay, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve Fransa’ya iade başvurusu yapılmasına dair yazışmalara 25 Ocak 2013'de başladığını, iade başvurusunun da kırmızı bülten başvurusuyla birlikte yaz aylarında yapıldığını söyledi.
Seyda Selek kırmızı bülten ve iade başvurusu haberinin Ağustos ayında da gazetelerde yer aldığını hatırlatırken, şöyle konuştu:
“Bu haber, yeni bir haber değil. Tam Yargıtay açıklamasındayken, sanki sonuç kesinleşmiş gibi kriminalize edici bir şekilde gündeme gelmesi yanlış.
“Bizim gündemimiz bunlar değil. Davada ciddi haksızlıklar yapıldı, Pınar’ın beraatı yasadışı şekilde geri alındı. Biz hukuksuz kararın geri alınması için mücadele ediyoruz. Bu tür haberlerin de Pınar’ı kriminalize ettiğini düşünüyoruz.
“Eski bir haberin yeni bir haber servis edilmesini şaşırtıcı bulduk.”

Business News