HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Roboski Anıtı Açıldı

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Rojava Parkı'nda yapılan Roboski Anıtı, Roboskili ailelerin de katıldığı törenle açıldı. Heyk...

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Rojava Parkı'nda yapılan Roboski Anıtı, Roboskili ailelerin de katıldığı törenle açıldı.
Heykeltıraş Suat Yakut tarafından üç ayda tamamlanan anıtta, katliamda yaşamını yitirenlerin isimleri, Roboskili anneleri temsilen gökyüzüne avuçlarını açmış şekilde oturan bir kadın figürü ile katliamı gerçekleştiren savaş uçaklarına ait füzeler bulunuyor.
Yüksekova Haber’in Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) dayandırdığı habere göre, törene Roboskili ailelerin yanı sıra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

“Katliamın sorumluları yargılansın”

Törende konuşma yapanlardan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı, Roboskili ailelerle birlikte yüreklerdeki acının iki yıldır tazeliğini koruduğunu belirterek, katliamın sorumluların bulunup adaletin sağlanması için Roboskili ailelerin verdiği mücadeleye değindi.
Başbakan Erdoğan'ın "Annelerin gözyaşları akmayacak" dediğini hatırlatan Anlı, iki yıldır Roboskili annelerin gözyaşlarının kurumadığını ifade etti. Anlı, katliamın yıldönümünde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Miran Encü'yü de andı.

“Annelerin ağladığı yeter”

Roboskili aileler adına konuşan, bombardımanda ölen Selam Encü'nün annesi Semira Encü, sadece Roboski’de hayatını kaybedenlerin değil tüm Kürt halkının anneleri olduğuklarını söyledi ve ekledi:
"Biz şehitlerimizle başı dikiz, onurluyuz. Şehitlerimizin dört parça Kürdistan'ın aydınlığı olacaktır. Biz barış istiyoruz. Annelerin ağladığı yeter." 

Business News