HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Ronaldinho Beşiktaş'lı Gibi!

Ronaldinho'nun menajeri ve ağabeyi olan Assis, İstanbul'da Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'yle görüştü. Siyah beyazlıl...

Ronaldinho'nun menajeri ve ağabeyi olan Assis, İstanbul'da Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'yle görüştü.
Siyah beyazlılar, Ronaldinho ile iki yıllığına anlaştı. Brezilyalı yıldızın yıllık 6 milyon euro ücret alacağı öğrenildi.

İşte Ronaldinho ile Beşiktaş arasındaki transfer görüşmelerinin perde arkasındakiler...
Haftalardır süren sponsorluk görüşmeleri ve Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi'yle yapılan temaslar sona ulaştıktan sonra Ronaldinho'nun ağabeyi ve menajeri Roberto Assis, Christmas tatili biter bitmez İstanbul'a davet edildi. Dün gece saat 23.00 sularında avukatıyla birlikte İstanbul'a inen Assis, Taksim'de oteline yerleştirildi...
Operasyon çok büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldü... Gelişmelerin medyaya yansımaması ve sorun çıkmaması için medyaya Assis'in Türkiye'ye 4 Ocak'ta geleceği bilgisi verildi.
Ayrıca görüşmelerin sürdüğü ama hiçbir sonuca ulaşılmadığı yönünde demeçler verildi. Oysa ki hemen hemen tüm pürüzler halledilmiş son görüşmelerin yapılması için Ronaldinho'nun ağabeyi Assis İstanbul'a çağrılmıştı.
Sabah 11.00 sularında otelden VIP bir araçla alınan Assis ve avukatı o ana kadar gizli tutulan ve nerede buluşulacağı tam bir muamma olan yere doğru harekete geçti.
Köprü geçildiğinde Ahmet Nur Çebi'den gelen 'ofisime gelin' mesajıyla görüşme yeri de belirlenmiş oldu. Bu gizliliğin tamamı basının haberi olmasın diye yapılıyordu.
Toplantıya Beşiktaş Genel Sekreteri Metin Albayrak'ın yanı sıra Futbol Genel Direktörü Önder Özen de dahil oldu. Yapılan uzun pazarlıklar bazen sıkışma noktasına geldi.
Ancak iki tarafın da kararlılığı, Ronaldinho'nun Beşiktaş'ta oynama arzusu ve menajerler Ayhan Yeşilbaş, Furkan Şenol ve Yılmaz Canpolat'ın çabalarıyla büyük ölçüde anlaşma sağlanmış oldu.
Toplantı masasasından kalkarken gülümseyerek el sıkışan ve birbirlerine sarılan Ahmet Nur Çebi ile Assis belki de Türkiye'deki gelmiş geçmiş en önemli transferi bitirmiş olmanın haklı gururu ve sevincini yaşadılar.

TRANSFER SÜRECİ
Beşiktaş, Ronaldinho transferinde adım adım mutlu sona yaklaşıyor... Siyah-beyazlıların ilk başta bir rüya gibi gördüğü bu transferin önünde artık sadece küçük detaylar birer engel...
Bilindiği gibi Ronaldinho ilk önce sezon başında Beşiktaş’ın gündemine gelmişti. 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, dünyaca ünlü yıldızın ağabeyi ve menajeri olan Roberto Assis’le İstanbul’da görüşmüştü. Ancak Ronaldinho’nun sözleşmesinin 21 Aralık’ta sona erecek olması ve tecrübeli oyuncunun Copa Libertodores şampiyonluğunu kazanmak istemesi nedeniyle devre arası transfer dönemi için tekrar bir araya gelmek üzere taraflar sözleşmişti.
Yaklaşık 15 gün önce Çebi, Assis ile iyi ilişkileri olan menajerler Ayhan Yeşilbaş ve Furkan Şenol’la ofisinde görüştü. Beşiktaş yönetiminin Ronaldinho için belirlediği şartları anlattı. İşte bu ikili 4 gün önce Brezilya’ya Kartal’ın teklifini götürmek için gitti.
Önceki gün Ronaldinho, Yeşilbaş ve Şenol’u, Belo Horizonte’deki evinde ağırladı. Bu zirvede 33 yaşındaki yıldızın menajeri ve ağabeyi Assis, eski futbolcu ve menajer Miranda ve bir dönem G.Saray forması da giyen, Ronaldinho’nun Atletico Mineiro’daki takım arkadaşı Jo da vardı.

2.5 SENELİK SÖZLEŞME
Kartal, Ronaldinho’ya 2.5 yıllık kontrat önerdi. Senelik 3 milyon Euro garanti, 25 bin Euro maç başı ücret teklif edildi. Ayrıca Kartal Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılırsa 1 milyon Euro, 2. olarak Devler Ligi vizesi alırsa 750 bin Euro (Elemeler geçilir ve Beşiktaş gruplara kalırsa 250 bin Euro da verilecek), Avrupa Ligi’ne giderse 500 bin Euro da prim önerildi.
Sambacı bu teklifi büyük ölçüde kabul etti. Ancak şimdi bir görüşme daha var. Ya da bunu detayların masaya yatırılacağı final pazarlığı olarak da adlandırabiliriz. Bu görüşme de İstanbul’da olacak. Siyah-beyazlılar, İstanbul’a davet ettikleri Roberto Assis’le önümüzdeki günlerde tekrar buluşacak.

Business News