Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Bu adım sadece ve sadece Gökçek'in işine yarar!

Ankara’da bağımsız ortak bir sol aday için yapılan görüşmelerde bir adım daha atıldı. Halkevleri, ÖDP ve TKP çalışmalarını daha geniş kes...

Ankara’da bağımsız ortak bir sol aday için yapılan görüşmelerde bir adım daha atıldı. Halkevleri, ÖDP ve TKP çalışmalarını daha geniş kesimlere ulaştırma kararı aldı. HDP ise görüşmeden çekildi
Halkevleri, ÖDP, TKP ve HDP arasında Ankara’da bağımsız sol aday için yürütülen görüşmeler, dört örgüt tarafından yapılan son görüşmede ele alındı.
HDP, merkezi kararları gereği sadece HDP’den adaylık olduğu durumda ortaklaşabileceklerini söyleyerek görüşmeden çekildi.
Halkevleri, ÖDP ve TKP ise çalışmaları sürdürme ve bağımsız ortak sol aday konusunda daha geniş sol kesimlere de ulaşma kararı aldı.
‘Bağımsız bir sol aday, yağma siyasetini mahkum edecek’
Görüşme ve çalışmalar hakkında Sendika.Org’ye bilgi veren Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Samut Karabulut “Ankara’da sağ adaylara mecbur edilmeye tepki gösteren ilerici, sol, sosyal demokrat genişçe bir kesimin bu çalışmaya ilgi gösterdiğini; halkçı demokratik bir yerel yönetim perspektifini savunan sol bir adayın AKP’nin gerici neoliberal yağmacı baskıcı yolsuz siyasetini kitleler nezdinde mahkum edeceğini” belirtti.
Karabulut, “HDP ortak sol aday çalışmasından tamamen çekildi mi?” sorusuna da “Ortak aday konusunda diğer bileşenlerden çok farklı düşünmemekle birlikte bağımsız olması konusunda çekinceleri var. Önümüzdeki günlerde bu durumu tekrar görüşeceklerini ümit ediyoruz. Daha çalışmanın çok başındayız” diyerek yanıt verdi.

Hiç yorum yok

SON YAZIDAN